Oud-kampioen AS Monaco degradeert na 34 jaar

Zondag 29 mei zal bij AS Monaco de boeken in gaan als een zwarte bladzijde. De zevenvoudig kampioen degradeerde na 34 jaar uit de Ligue 1.

Oud-kampioen AS Monaco degradeert na 34 jaar

AS Monaco - Olympique Lyon 0-2AS Monaco is zondag gedegradeerd uit de Ligue 1. Olympique Lyon, dat op zijn beurt moest winnen voor het veiligstellen van een plaats in de voorronde Champions League, won met 2-0 van de kampioen van 2000.

De Monegasken, die sinds 1978 onafgebroken op het hoogste niveau van Frankrijk acteerden en in 2004 zelfs nog Champions League-finalist waren, mochten wel hopen op een positief verloop: voorafgaand aan de wedstrijd kon Monaco in het beste scenario op de elfde plaats eindigen, maar het doemscenario werd werkelijkheid. Door doelpunten van Pape Diakhaté en Lisandro Lopez (foto) was degradatie niet meer te ontlopen en komt Monaco volgend seizoen uit in de Ligue 2.

In Frankrijk werd Lille al een week voor het einde van het seizoen kampioen. Olympique Marseille plaatste zich met een tweede plaats direct voor de Champions League. Naast Monaco degraderen ook Arles AC en RC Lens.

Overige duelsGirondins Bordeaux - Montpellier 2-0Lille - Stade Rennes 3-2Saint-Etienne - Paris Saint-Germain 1-1AS Nancy - RC Lens 4-0Lorient - AJ Auxerre 1-2Brest - Toulouse 0-2Valenciennes - Olympique Nice 2-1Arles AC - FC Sochaux 1-3Caen - Olympique Marseille 2-2 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's