Ouderwetse Messi-show bezorgt Barcelona de koppositie

Aan de hand van een fenomenale Lionel Messi heeft Barcelona dinsdagavond de koppositie gepakt in La Liga. De Argentijnse superster was met twee doelpunten en twee assists in topvorm tegen Real Valladolid.

Barcelona
Barcelona
5 - 1
Real Valladolid

Messi maakte in de vier wedstrijden die hij dit seizoen speelde voor Barcelona twee doelpunten en gaf daarnaast twee assists. Beide cijfers besloot hij tegen Real Valladolid maar te verdubbelen. Met Frenkie de Jong en wonderkind Ansu Fati (16) in de basis kwamen de Catalanen al in de tweede minuut op voorsprong. Clément Lenglet kreeg de bal met wat toeval voor zijn voeten en haalde vanaf veertien meter doeltreffend uit: 1-0.

Kiko Olivas maakte nog wel gelijk toen doelman Marc-André ter Stegen een zeldzaam slippertje maakte door een vrije trap niet goed te verwerken, maar het was niet meer dan uitstel van executie voor Real Valladolid. Messi had er namelijk zin in en stond in de 29ste minuut aan de basis van de 2-1. Een werkelijk weergaloze pass werd door Arturo Vidal in stijl afgemaakt: 2-1. Een prachtige vrije trap betekende een paar minuten later de eerste goal van de avond voor Messi zelf.

In een bij vlagen wat gezapige tweede helft werd De Jong na een vrij onopvallende wedstrijd na een uur afgelost door Ivan Rakitic. Diezelfde Rakitic liet zich een kwartier voor tijd zien door met een goede pass Messi te vinden. Het droge, snoeiharde schot van Messi betekende de 4-1. Amper twee minuten later werd het zelfs 5-1 voor Barcelona. Messi gaf een perfecte steekpass op Luis Suárez, die ook zijn doelpuntje meepikte.

De klinkende overwinning bezorgt Barcelona de eerste plaats in La Liga, met 22 punten uit tien wedstrijden. Het blijft wel erg spannend in Spanje, want Granada, Atlético Madrid, Real Sociedad, Sevilla en Real Madrid staan allemaal in de buurt van de koploper.