Oude liedje in Bundesliga: zelfs zonder Lewandowski neemt Bayern spanning weg

Reacties

Bayern München heeft een grote slag geslagen in de strijd om de Duitse titel. Ook zonder Robert Lewandowski werd de laatste overgebleven concurrent – RB Leipzig – aan de kant geschoven.

Oude liedje in Bundesliga: zelfs zonder Lewandowski neemt Bayern spanning weg
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
0 - 1
Bayern München
Bayern München

De interlandperiode bezorgde Bayern-trainer Hansi Flick hoofdbrekens en zorgen. Doelpuntenmachine Lewandowski had tegen Andorra een knieblessure opgelopen die hem er voorlopig van weerhoudt voor zijn club uit te komen. Dus de vraag was: hoe verder zonder de man die dit seizoen in de Bundesliga al 35 keer scoorde?

Het antwoord luidde: Eric Maxim Choupo-Moting. Althans, het was de 32-jarige spits die tegen RB Leipzig de opengevallen plaats in de spits innam. 'Hij heeft veertien dagen de tijd gehad om krachten te verzamelen', wees Flick op het voordeel van de interlandperiode voor oud-international Choupo-Moting. 'Hij toont de laatste weken een uitstekende vorm.'

Het was echter niet de 53-voudig international van Kameroen die op bezoek in Leipzig de eerste klap uitdeelde. Leon Goretzka brak in de 38ste minuut bij de eerste de beste kans voor Bayern de ban met een kiezelhard schot. Thomas Müller vervulde als aangever een cruciale rol. Zijn voorbereidende werk was koren op de molen van het Beierse smaldeel van de Duitse bevolking dat ageert tegen het negeren van de aanvaller voor Die Mannschaft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Justin Kluivert als verse kracht ging RB Leipzig na rust op jacht naar het antwoord. De ploeg van Julian Nagelsmann begon furieus aan de tweede helft. Dani Olmo had de gelijkmaker op zijn voet na een van richting veranderde voorzet van Kluivert, waar Marcel Sabitzer met een schot van afstand Bayern-doelman Manuel Neuer dwong tot een knappe redding.

Het Leipziger offensief zwakte gaandeweg de tweede helft wat af, waardoor Bayern de punten over de eindstreep kon slepen. Met het Beierse succes tegen Die Bullen is de spanning in de Duitse titelstrijd ook nagenoeg verdwenen. Der Rekordmeister heeft een voorsprong van zeven punten op RB Leipzig, dat door de nederlaag de hete adem in de nek voelt van VfL Wolfsburg.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.