Oude bekende Medel lovend over De Boer: 'Uitstekende trainer'

Reacties

Frank de Boer heeft steun uit onverwachte hoek gekregen. Gary Medel, die onder de Nederlander speelde bij Internazionale, vindt dat De Boer te weinig tijd heeft gekregen in Milaan.

Oude bekende Medel lovend over De Boer: 'Uitstekende trainer'

De Boer werd na zes seizoenen bij Ajax op 19 augustus 2016 aangesteld als hoofdtrainer van Inter. Hij erfde de selectie van voorganger Roberto Mancini en kreeg de boel lastig op de rit. Na 85 dagen had de clubleiding genoeg gezien en werd De Boer op straat gezet.

Medel werd veel ingezet door De Boer en heeft goede herinneringen aan de Nederlander. 'De Boer was geen flop, maar juist een uitstekende trainer. Hij heeft niet genoeg tijd gekregen om zijn ideeën over te brengen', blikt de dertigjarige Chileen terug tegenover La Gazzetta dello Sport.

In hetzelfde interview doet Medel een opvallende onthulling. De 105-voudig Chileens international staat wereldwijd bekend als een meedogenloze breker en speelde zijn hele carrière als defensieve middenvelder of verdediger. Luciano Spalletti wilde hem het afgelopen seizoen echter als nummer 10 gebruiken. 'Hij stelde voor dat ik als aanvallende middenvelder zou gaan spelen, maar die aanpassing was heel lastig geweest.'

In plaats daarvan koos Medel voor een vertrek naar Besiktas, waar hij dit seizoen op achttien competitieduels en acht gele kaarten staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.