Oud-Ajacied nieuwe hoofdtrainer van AIK

Oud-Ajacied Peter Larsson is benoemd tot interim-trainer van het Zweedse AIK. De voormalige verdediger, die sinds een jaar als assistent-trainer bij de club uit Solna werkzaam is, neemt in de eerste competitiehelft de taken over van de zieke hoofdtrainer Olle Nordin.

Nordin werd vorige week in een ziekenhuis opgenomen vanwege ernstige vermoeidheidsverschijnselen en moet enkele maanden rust houden. De voormalige bondscoach van de Zweedse nationale ploeg is sinds november 2000 in dienst bij AIK, toen hij de opgestapte Stuart Baxter opvolgde. Daarvóór was Nordin drie jaar lang trainer van IFK Norrköping.

'Aanvankelijk wilde ik niet op de aanbieding van de club ingaan', laat de inmiddels 41-jarige Larsson VI Planet weten. 'Als hoofdtrainer ben je behalve de trainingen ook betrokken bij veel vergaderingen. Aangezien ik op 200 kilometer afstand van de club woon en mijn familie niet telkens in de steek wil laten, heb ik de club gevraagd een andere kandidaat te zoeken. Maar de spelers en de voorzitter wilden per se dat ik de nieuwe hoofdtrainer zou worden. Dat streelde me.'

'Ik heb nu goede afspraken gemaakt omtrent de invulling van de functie van hoofdtrainer', vervolgt Larsson, die vóór zijn overstap naar AIK in 2001 de amateurs van Farum trainde. 'Ik kan in ieder geval in Farum blijven wonen. Dat was het belangrijkste voor mij. We bekijken de komenden drie maanden hoe het klikt tussen mij en de spelers en hoe het mij bevalt. Het is pas mijn eerste functie als hoofdtrainer, dus het moet nog blijken hoe ik me manifesteer.'

Larsson kende een succesvolle loopbaan als prof. Hij speelde in Zweden voor Halmstads BK en IFK Göteborg, waarna hij in 1987 overstapte naar Ajax. Larsson speelde 58 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers (vier doelpunten) en keerde na het seizoen 1991/92 terug naar zijn vaderland om zijn loopbaan bij AIK af te sluiten. De verdediger kwam 47 keer uit voor het Zweeds elftal.

De Zweedse competitie gaat op 6 april van start met de wedstrijd tussen het gepromoveerde Landskrona BoIS en Helsingborgs IF. Net als afgelopen seizoen zal VI Planet regelmatig berichten over de ontwikkelingen in de Allsvenskan.

Bekijk hier al onze video's