Oud-aanvoerder Te Wierik verlaat FC Groningen met stille trom

Reacties

Na vijf seizoenen verdeeld over twee periodes vertrekt Mike te Wierik (30) bij FC Groningen. Zijn contract is in overleg ontbonden.

Oud-aanvoerder Te Wierik verlaat FC Groningen met stille trom
© Pro Shots

Te Wierik (30) was onder Frank Wormuth en diens voorganger Danny Buijs veelal basiskracht en droeg onder die laatste ook een poosje de aanvoerdersband. Onder de nieuwe trainer Dennis van der Ree verdween hij echter uit de basis. De komst van Mats Bech en Matej Chalus zorgde ervoor dat zijn perspectief nog geringer werd, waarna tot ontbinding van het tot 2024 doorlopende contract is overgegaan.

Daarmee komt een einde aan een lange samenwerking. FC Groningen nam Te Wierik medio 2017 over van Heracles Almelo. Na drie seizoenen in het groen-wit maakte Te Wierik een transfer naar Derby County, maar aldaar slaagde hij niet. Een half jaar later haalde FC Groningen hem terug. Exact twee jaar na dato stopt de samenwerking tussen club en speler dus voor de tweede keer.

Het geeft Te Wierik de mogelijkheid om ook na het sluiten van de markt een nieuwe club te vinden, terwijl FC Groningen zijn salaris van de loonlijst kan strepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.