Oscar Moens gaat tekenen bij Genoa

Oscar Moens lijkt eindelijk een nieuwe club te hebben gevonden. De oud-doelman van AZ is zo goed als rond met het Italiaanse Genoa, dat tegenwoordig uitkomt in de Serie B. De 31-jarige goalie zal maandag zelf afreizen naar de stad aan de Ligurische Zee.

Oscar Moens gaat tekenen bij Genoa

Moens raakte bijna twee maanden geleden eindelijk verlost van AZ, de club waarmee hij de afgelopen vijf seizoenen in onmin leefde. De doelman onderging vervolgens stages bij Tottenham Hotspur in Engeland en bij Hamburger SV in Duitsland, maar tot een contract kwam het niet.

Moens zal een contract tekenen tot de zomer van 2004. De keeper, die de geblesseerde Gazzoli moet vervangen, verdedigde eerder het doel van onder meer Ajax, Excelsior, Go Ahead Eagles, RBC en AZ. Ook verdedigde hij twee keer het doel van het Nederlands elftal.

Genoa is, achter Sampdoria, de tweede club van de Italiaanse havenstad Genua. John van 't Schip kwam begin jaren negentig twee seizoenen uit voor de club, die momenteel de negentiende plaats inneemt in de Serie B.

Bekijk hier al onze video's