Osasuna slaat in statement hard terug naar Real Madrid

Reacties

Osasuna heeft in een statement hard teruggeslagen naar Real Madrid. Die club beschuldigde fans van Osasuna van het uiten van racistische leuzen jegens Vinícius Jr..

Osasuna slaat in statement hard terug naar Real Madrid
© Pro Shots
Osasuna
Osasuna
2 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Vanaf de tribune waren teksten als 'Vinícius die' hoorbaar vanaf de tribunes en na afloop uitte Real Madrid beschuldigingen richting Osasuna en scheidsrechter Juan Martínez Munuera, die volgens Real Madrid niet juist gehandeld zou hebben en het incident ook niet opgenomen heeft in het wedstrijdrapport.

Osasuna voelt zich aangevallen en kwam dinsdag met een eigen versie van het verhaal. 'Osasuna wil duidelijk maken dat er tijdens de wedstrijd van zaterdag geen racistische gezangen zijn geuit', aldus de club. 'De club eist een onmiddellijke rectificatie aan de media die valse informatie hebben verspreid en zal een rechtszaak aanspannen tegen degenen die dit niet doen. Osasuna toleert de reputatieschade van de Osasuna-fans niet. De club en zijn fans zullen altijd achter elke speler staan die te maken krijgt met racistische beledigingen, waarvoor geen plaats is in de sport en samenleving.'

'Bovendien neemt Osasuna afstand van de beledigingen, die geen racistische verwijzingen hadden. De club verwerpt deze gezangen die haar spelers helaas ook moeten ondergaan als ze andere LaLiga-stadions bezoeken', besloot de club. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.