Oranje-uitblinker Brugts voltooit droomtransfer naar Barcelona

Reacties

Esmee Brugts is voortaan speelster van FC Barcelona. De twintigjarige international van Nederland tekent voor vier jaar in Catalonië en komt over van PSV.

Oranje-uitblinker Brugts voltooit droomtransfer naar Barcelona
© Pro Shots

Brugts kwam in alle vijf de wedstrijden van Nederland op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in actie en scoorde daarbij twee keer, ongetwijfeld is haar goede spel in de ploeg van Andries Jonker een oorzaak geweest voor de grootmacht om Brugts op te pikken in Eindhoven. In Brabantse dienst won Brugts in 2021 de KNVB-beker. In totaal speelde ze 75 keer voor de club.

Brugts vertrekt transfervrij naar Spanje en had naast Barcelona ook interesse van veel Engelse topclubs. Haar nieuwe club is de regerend kampioen van de Women's Champions League, in een volgepakt Philips Stadion in uitgerekend Eindhoven won de ploeg de finale in juni dit jaar van het Duitse VfL Wolfsburg. Ook de Spaanse competitie was een prooi voor de dames van de Blaugrana, en dat met behoorlijke overmacht. De ploeg speelde dertig wedstrijden, won er 28 en scoorde liefst 118 keer.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Brugts
Meer over E. Brugts
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.