Oranje tegen Ierland met De Vrij, Blind en Schouten in de basis

Reacties

De opstelling van het Nederlands elftal voor het EK-kwalificatieduel met Ierland is bekend. Stefan de Vrij start centraal in de verdediging en ook Jerdy Schouten begint in de basis. 

Oranje tegen Ierland met De Vrij, Blind en Schouten in de basis
Nederland
Nederland
1 - 0
Ierland
Ierland

Koeman mist in de Johan Cruijff Arena een handvol verdedigers. Tot overmaat van ramp haakten in aanloop naar het duel met de Ieren ook Jeremie Frimpong en Lutsharel Geertruida geblesseerd af. In het hart van de verdediging heeft Koeman een plekje ingeruimd voor De Vrij. Ook Daley Blind en Virgil van Dijk staan centraal achterin.

Denzel Dumfries, die zijn vijftigste interland speelt, en Quilindschy Hartman zijn de vleugelverdedigers. Op het middenveld heeft Koeman verrassend gekozen voor Schouten. De PSV'er maakte deze interlandperiode zijn rentree in de selectie van het Nederlands elftal en staat voor zijn tweede interland.

In de aanval beginnen Xavi Simons, Wout Weghorst en Cody Gakpo, die is teruggekeerd van een blessure. Zoals aangekondigd staat Bart Verbruggen onder de lat. Het Nederlands elftal weet wat het te doen staat. Bij een overwinning op Ierland is Oranje zeker van een ticket voor EURO 2024.

De opstelling van Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind, Hartman; Schouten, Reijnders; Simons, Weghorst, Gakpo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.