Oranje-plan Berghuis: beter presteren met Feyenoord en dan profiteren

Reacties

De eindronde van de Nations League miste Feyenoorder Steven Berghuis, omdat hij werd gepasseerd. Voor de komende interlandperiode werd de aanvaller wel opgeroepen. Berghuis begrijpt waarom hij er soms wel en soms niet bij zit.

Oranje-plan Berghuis: beter presteren met Feyenoord en dan profiteren

Het Nederlands elftal werkte de finaleronde van de Nations League af met Ryan Babel, Steven Bergwijn, Memphis Depay, Luuk de Jong en Quincy Promes als aanvallers, Berghuis overleefde de schifting in de voorselectie niet. 'Met Feyenoord hebben we een moeizaam seizoen gehad, dan ga je erin mee en val je er af en toe buiten. Andere jongens zijn misschien meer in vorm of ze laten met de club betere dingen zien dan wij vorig jaar', verklaart Berghuis bij de NOS waarom hij enkele maanden geleden afviel.

Nu liggen de zaken dus anders. Berghuis ondertekende ondanks een moeizaam seizoen een nieuw contract in Rotterdam en de creatieveling hoopt dat een sterk seizoen hem definitief in beeld bij bondscoach Ronald Koeman helpt. 'Ik zie dat er jongens worden aangetrokken, de club is echt bezig om het team te versterken. Ik denk dat als iedereen fitter wordt, er een goed elftal staat. Dan kunnen we goede dingen laten zien en daar kan ik weer van profiteren.' Zondag besliste Berghuis nog de wedstrijd tegen Willem II (1-0 winst) door een penalty te benutten. 

In de komende interlandperiode, als Oranje speelt tegen Duitsland (6 september) en Estland (9 september) hoopt Berghuis zijn bijdrage te leveren. 'Ik heb heel veel zin om richting Oranje te gaan. Het is altijd een doel om erbij te zijn en om iets toe te voegen aan Oranje. Daar werk ik elke dag heel hard voor. Ik hoop mijn steentje bij te dragen en ben er klaar voor.'

VI's Dolf van Aert na Willem II - Feyenoord.
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.