Oranje ontloopt Wiegman in EK-kwalificatie

Reacties

De Oranje Vrouwen zijn aan Italië, Noorwegen en Finland gekoppeld in de kwalificatiereeks voor het EK 2025. Daarmee ontloopt Nederland nieuwe ontmoetingen met het Engeland van Sarina Wiegman.

Oranje ontloopt Wiegman in EK-kwalificatie
© Pro Shots

Oranje speelde afgelopen jaar in de Nations League nog tegen Engeland. De Britten werden deze dinsdag bij de loting niet gekoppeld aan Nederland maar aan onder anderen Frankrijk. Dat land zou Nederland sowieso ontlopen, net als Spanje en Duitsland, omdat ze bij elkaar in Pot 1 zaten. Door nederlagen tegen twee laatstgenoemde landen liep het elftal van Andries Jonker de Olympische Spelen van komende zomer mis.

Het is een relatief gunstige loting voor Oranje. Net als Engeland had ook Zweden, de nummer drie van afgelopen WK, uit de koker kunnen komen. Italië, Noorwegen en Finland staan respectievelijk veertiende, zestiende en zevenentwintigste op de FIFA-ranking, waar Nederland plek zeven bezet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Welke landen als nummers een en twee van de groep sowieso naar het EK gaan, wordt in juli al duidelijk. Een jaar later begint het toernooi in Zwitserland, dat sowieso een van de zestien deelnemende landen is. Ook worden in het najaar nog zeven plekken verdeeld via play-offs.

Op het vorige EK, in 2022, strandde Oranje als titelhouder in de kwartfinale tegen Frankrijk. Vijf jaar daarvoor greep Nederland de eindzege in Enschede onder leiding van Wiegman, die in 2022 ook nog eens het EK won met Engeland.

SPEELDATA EK-KWALIFICATIE EN PLAY-OFFS 

Speelronde Data
1 en 2 3-9 april
3 en 4 29 mei-4 juni
5 en 6 10-16 juli
Play-offs I 23-29 oktober
Play-offs II 27 november - 3 december
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.