Oranje Onder-19 mist finale na blunder Bijlow

Oranje Onder-19 is er niet in geslaagd de finale te bereiken van het EK in Georgië. De jeugdploeg van Nederland kwam een blunder van doelman Justin Bijlow niet meer te boven in de halve finale tegen Portugal: 1-0.

De ploeg van Maarten Stekelenburg was al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk, maar een schot van Javairo Dilrosun werd gekeerd door de Portugese doelman. Na 24 minuten kwamen de jonge Portugezen op voorsprong door een treffer van Gedson Fernandes. De bal glipte ongelukkig onder doelman Bijlow door. Voor de rust slaagden Dilrosun en Ché Nunnely er niet in om de stand weer gelijk te trekken.

In de tweede helft lukte het Nederland niet om zich naast de Portugezen te spelen. Het toernooi in Georgië eindigt voor de equipe van Stekelenburg in de halve finale. Engeland en Tsjechië maken om 18.00 uur uit wie het in de finale op zaterdag 15 juli opneemt tegen Portugal.