Oranje Onder-17 na bloedstollende penaltyreeks naar EK-finale

Oranje Onder-17 heeft zich donderdag voor de vijfde keer in tien jaar tijd geplaatst voor de finale van het EK. In de halve finale werden de leeftijdsgenoten uit Engeland na penalty's verslagen. In de reguliere speeltijd bleef het 0-0.

De ploeg van bondscoach Kees van Wonderen kwam in de eerste helft twee keer goed weg. De Engelsen kregen tot twee keer toe een gigantische kans, maar faalden in de afronding. Oranje zette daar weinig echt serieuze kansen tegenover.

Ook in de tweede helft waren de kansen schaars. Engeland bleef het betere van het spel houden en Oranje kwam bij een schot uit de draai goed weg. Uiteindelijk stond er na tachtig minuten en een beetje blessuretijd nog steeds een 0-0 stand op het scorebord, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen.

De eerste elf strafschoppen gingen allemaal raak, maar toen was het de beurt aan Folarin Balogun. De Engelsman, die in de eerste helft met een kopbal nog de paal had geraakt, zag zijn inzet fraai gestopt worden door Joey Koorevaar. De doelman bezorgde Oranje Onder-17 daarmee een plek in de finale, waarin Italië zondagavond om 19.15 uur de tegenstander is.