Oranje oefent tegen Denemarken en Duitsland

Reacties

Oranje oefent in maart tegen Denemarken en Duitsland. Beide duels worden afgewerkt in de Johan Cruijff Arena.

Oranje oefent tegen Denemarken en Duitsland
© Pro Shots

Het duel met de Denen is op zaterdag 26 maart, drie dagen nadien staat de ontmoeting met Duitsland op de rol. Oranje en Duitsland hebben natuurlijk een rijke historie. De laatste confrontatie dateert van 6 september 2019, toen Nederland in Hamburg met 2-4 zegevierde in de EK-kwalificatie. Het vorige treffen met de Denen was op 9 juni 2012, toen Nederland met 1-0 ten onder ging in de groepsfase van het EK. Later dat toernooi verloor Oranje eveneens van Duitsland en Portugal, met een vroege exit tot gevolg.

Bondscoach Louis van Gaal is zeer te spreken over de sparringpartners. 'Natuurlijk zijn Denemarken en Duitsland aansprekende landen. Zeker met het oog op het WK wil ik spelen tegen sterke tegenstanders, dus ik ben zeer tevreden met deze duels. Samen met de wedstrijden in de Nations League vind ik dat we een mooi programma hebben in 2022. Dat is in aanloop naar het WK een belangrijk onderdeel van een goede voorbereiding.'

Eind januari is er ook een interlandperiode, maar die is niet bedoeld voor Europese landen. Op andere continenten wordt er dan gespeeld in de WK-voorronde of om een titel (Afrika Cup).

WK-route
In de aanloop naar het WK in Qatar speelt Oranje ook nog de volledige groepsfase van de Nations League. De campagne begint op 3 juni met een bezoek aan België. Later in die periode wachten duels met Wales (6 juni, uit), Polen (10 juni, Rotterdam) en weer Wales (13 juni, Rotterdam). In het najaar volgen dan ontmoetingen met Polen (22 september, uit) en België (25 september, Amsterdam).

De loting voor het WK is op vrijdag 1 april. De 22ste editie van de mondiale eindronde wordt op 21 november in gang gezet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.