Oranje mist naast Van Domselaar en Miedema ook Martens en Groenen

Reacties

Andries Jonker heeft drie nieuwe speelsters opgenomen in de selectie van de Oranje Vrouwen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië en Noorwegen. Zij moeten helpen het gemis van onder anderen Lieke Martens en Jackie Groenen te camoufleren.

Oranje mist naast Van Domselaar en Miedema ook Martens en Groenen
© Pro Shots

Zowel Martens als Groenen raakte geblesseerd bij Paris Saint-Germain. De twee zijn niet fit genoeg om in de komende interlands in actie te komen. 'We hebben ervoor gekozen om ze te laten herstellen bij hun club in Parijs en daarmee de reis naar Nederland en vervolgens naar Italië te besparen. Wellicht kunnen ze nog aansluiten in de aanloop naar de tweede wedstrijd.'

Vorige week werd al duidelijk dat Jonker sowieso geen beroep kon doen op Daphne van Domselaar. De 24-jarige keeper is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld met een heupblessure. Vivianne Miedema is ook niet inzetbaar, zij is herstellende van een knieoperatie.

Nederland speelt in de komende interlandperiode twee WK-kwalificatiewedstrijden. Italië is op 5 april de tegenstander en op 9 april wacht in Breda een thuiswedstrijd tegen Noorwegen. Daniëlle de Jong, Gwyneth Hendriks en Nina Nijstad mogen bij het toeleven naar Italië-uit dromen van hun debuut. Zij trainden wel al eerder mee met de selectie van Jonker. Finland is de andere tegenstander in de EK-kwalificatiepoule van de Oranje Vrouwen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.