Oranje maakt flinke sprong op FIFA-ranking onder Van Gaal

Reacties

Het Nederlands elftal is na het WK in Qatar twee plekken gestegen op de FIFA-ranking, waardoor Oranje het jaar afsluit op een zesde plek. Brazilië, wereldkampioen Argentinië, finalist Frankrijk, België en Engeland staan nog boven Oranje. Stuntland Marokko heeft een flinke sprong gemaakt.

Oranje maakt flinke sprong op FIFA-ranking onder Van Gaal
© Pro Shots

De Noord-Afrikanen begonnen als nummer 22 van de wereld aan het mondiale eindtoernooi in Qatar, maar staan na de laatste update op een elfde plek. Dat is bijna een evenaring van de beste positie in de geschiedenis van het land: in 1998 bereikte Marokko de tiende plek.

Voor Oranje is de zesde klassering in 2022 de beste prestatie sinds 2014, toen het Nederlands elftal onder bondscoach Louis van Gaal vijfde stond aan het einde van het jaar. Daarna volgden enkele moeilijke jaren, met zelfs een 22ste plek als gevolg. Het Nederlands elftal stond op een twaalfde plek toen Van Gaal in september 2021 begon aan zijn derde periode als bondscoach.

De wereldtitel is voor Argentinië niet voldoende om de eerste plek van de FIFA-ranking te bezetten. Wel gaat het land over België heen, dat zwaar teleurstelde op het WK. Brazilië nam aan het begin van 2022 de eerste plek over van België, dat het inmiddels met een vierde plek moet doen. Verliezend finalist Frankrijk stijgt immers ook.

Land Mutatie*
1. Brazilië 0
2. Argentinië +1
3. Frankrijk +1
4. België -2
5. Engeland 0
6. Nederland +2
7. Kroatië +5
8. Italië -2
9. Portugal 0
10. Spanje -3
11. Marokko +11
12. Zwitserland +2
13. Verenigde Staten +3
14. Duitsland -3
15. Mexico -2

* Mutatie sinds de laatste update op 6 oktober

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.