Oranje Leeuwinnen boeken knappe zege op Duitsland

Reacties

Het Nederlands vrouwenelftal heeft ook de tweede oefenwedstrijd van deze maand gewonnen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman versloeg op eigen bodem Duitsland en won zo het drielandentoernooi dat samen met België werd georganiseerd.

Oranje Leeuwinnen boeken knappe zege op Duitsland
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 1
Duitsland
Duitsland

Wiegman koos tegen Duitsland, de nummer twee van de wereldranglijst, voor dezelfde veldspelers die vorige week al met 1-6 wonnen van België. Alleen onder de lat wisselde de bondscoach. Sari van Veenendaal stond haar plek af aan Lize Kop. Zo makkelijk als tegen de Belgen ging het de Leeuwinnen woensdag niet af in Venlo, al leek het daar wel even op.

Jackie Groenen opende namelijk al na een kwartier de score voor het Nederlands elftal. Na een kansrijke situatie voor Oranje was de organisatie bij Duitsland weg. Groenen zag ruimte in het strafschopgebied en benutte die door op aangeven van Vivianne Miedema voor 1-0 te zorgen. De Duitse tegenstand was sterk. Laura Freigang maakte vlak voor rust gelijk.

De Leeuwinnen gingen er uiteindelijk toch met de zege vandoor. De 1-1 stond niet lang op het scorebord. Na een uur tekende Daniëlle van de Donk voor de tweede Nederlandse goal. Roord zag haar poging via de keeper van Duitsland nog tegen de lat belanden, waarna Van de Donk met het hoofd voor een nieuwe voorsprong zorgde. Daar bleef het uiteindelijk bij in Venlo, ondanks enkele late kansen voor de Duitsers.

Duitsland won eerder met 2-0 van de Belgen, waardoor Nederland aan een gelijkspel genoeg had om het vriendschappelijke drielandentoernooi te winnen. Het werd echter een knappe zege voor de formatie van Wiegman, de eerste overwinning van Nederland op Duitsland sinds 21 jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.