Oranje Leeuwinnen bij winst op Japan al zeker van Spelen

Reacties

Door de uitschakeling van Noorwegen zijn de Oranje Leeuwinnen bij een overwinning op Japan al verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen in Rio.

Oranje Leeuwinnen bij winst op Japan al zeker van Spelen

De beste drie Europese landen op het WK voor vrouwen in Canada plaatsen zich namelijk voor de Spelen in 2016. Op dit moment zijn enkel Duitsland, Frankrijk en Engeland van het continent nog over. Laatstgenoemde ziet als Groot-Brittannië echter af van deelname aan het olympische toernooi. Duitsland en Frankrijk kwalificeerden zich dus al.

Mochten de Oranje Leeuwinnen zich in de nacht van dinsdag op woensdag (04.00 uur) plaatsen voor de laatste acht, dan mogen ze de Engelsen dankbaar zijn voor hun zege op de Noren (1-2), die er volgende zomer wel graag bij waren geweest in Brazilië.

De Nederlandse vrouwen deden nog nooit eerder mee aan de Olympische Spelen. Als ze verliezen van Japan, is er ook nog kans op deelname via een achterdeurtje. Dan moet een toernooi met Noorwegen, Zweden en Zwitserland de derde en laatste Europese deelnemer bepalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.