Oranje krijgt in Nations League niet te maken met Mario Gómez

Reacties

Mario Gómez zet een punt achter zijn interlandloopbaan. In een verklaring op Facebook kondigt de spits aan dat hij plaatsmaakt voor de nieuwe generatie.

Oranje krijgt in Nations League niet te maken met Mario Gómez

'Mijn periode in de nationale ploeg was sportief gezien niet altijd even makkelijk, maar toch was het heel mooi. Nu verdienen de vele talenten de kans zich te bewijzen', schrijft Gómez.

De 33-jarige aanvaller van VfB Stuttgart blijft in geval van nood wel beschikbaar voor bondscoach Joachim Löw, waardoor het niet vaststaat dat zijn huidige totalen (78 interlands en 31 goals) de annalen ingaan. 'Het is onwaarschijnlijk, maar als de trainer mij in de aanloop naar het EK oproept, dan sta ik klaar. Ik voel nog altijd liefde voor dit team.'

Gómez vierde op 7 februari 2007 zijn debuut in een oefeninterland tegen Zwitserland. De aanvaller nam deel aan de EK's van 2008 en 2012 en de WK's van 2010 en 2018.

De spits miste het voor Duitsland gouden WK 2014 nadat hij het seizoen daarvoor kampte met een zware blessure. Mede daarom zette Gómez alles op alles om het WK in Rusland te halen. Uiteindelijk kon ook de aanvaller niet voorkomen dat de titelverdediger al na de eerste ronde afdroop.

In de eerste editie van de Nations League neemt Duitsland het in de groepsfase op tegen Nederland en Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.