Oranje ingehaald door Kroatië op wereldranglijst

Reacties

De recente verliespartijen in de Nations League hebben het Nederlands elftal geen goed gedaan op de wereldranglijst. Kroatië is Oranje inmiddels voorbij.

Oranje ingehaald door Kroatië op wereldranglijst
© Pro Shots

Na de nederlagen tegen Kroatië en Italië wisselt Nederland van plek met de verliezend finalist van het Europese toernooi en staat het nu zevende. Kroatië, dat in de finale verloor van Spanje na penalty's, klimt naar plek zes en heeft alleen Argentinië, Frankrijk, Brazilië, Engeland en België boven zich. Die laatste twee landen wisselden ook van plek.

Door hun succes in de CONCACAF Nations League, stijgt de Verenigde Staten met twee plaatsen naar de elfde plek. De grootste stijger is Kazachstan, dat acht plekken opschuift en nu 104de is. Ook Togo, Tanzania en Moldavië deden goede zaken en klommen zeven plaatsen omhoog.

Wales verloor van Armenië (2-4) en Turkije (2-0) in de EK-kwalificatie en moet dat bekopen met een daling van negen plaatsen. Het Britse land staat nu 35ste.

De top 10:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.