Oranje-afwezige Vormer wel fit genoeg voor morsend Club

Reacties

Club Brugge heeft een zeer rumoerige week, waarin coach Ivan Leko werd gearresteerd, niet kunnen afsluiten met een overwinning. Opvallend was dat Ruud Vormer tegen Waasland-Beveren van begin tot eind meespeelde.

Oranje-afwezige Vormer wel fit genoeg voor morsend Club
Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
SK Beveren
SK Beveren

Vormer liet de interlands van het Nederlands elftal tegen Duitsland en België schieten, omdat hij kampte met fysieke klachten en naar eigen zeggen gebaat was bij rust. Bondscoach Ronald Koeman zette daar al zijn vraagtekens bij. 'Ik heb tegen hem gezegd: "Misschien moet je soms ook een pas op de plaats maken bij je club". Maar als een speler aangeeft dat hij niet honderd procent is, selecteer ik hem niet', zei Koeman over de absentie van de middenvelder.

Vrijdagavond was Vormer gewoon weer basisspeler bij Club, net als Stefano Denswil en Arnaut Danjuma Groeneveld. Laatstgenoemde scoorde afgelopen dinsdag voor Oranje tegen België, maar kon tegen Waasland Beveren het verschil niet maken. Danjuma werd halverwege vervangen door Leko, vanwege een enkelblessure, en vanaf de kant zag de aanvaller Hans Vanaken na een mooie combinatie de 1-0 binnenschieten. Het bleek niet voldoende te zijn voor de zege. Apostolos Vellios zorgde met de gelijkmaker voor een flinke kater in het kamp van Club.

Door het gelijkspel heeft Club Racing Genk de kans gegeven om uit te lopen. De koploper van de Belgische Jupiler Pro League speelt zaterdag thuis tegen Eupen. Aan de kant van Club ontbrak Sofyan Amrabat overigens opnieuw bij de wedstrijdselectie; sinds de bekerblamage tegen de amateurs van SK Deinze (2-0 nederlaag) zat de voormalige Feyenoorder niet meer bij de groep.

Pro League

Stand Pro League 2018/2019

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
30
18
9
3
63-31
+32
63
2
Club Brugge
30
16
8
6
64-32
+32
56
3
Standard Luik
30
15
8
7
49-35
+14
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Bij Club, maar ook bij de andere clubs uit de Pro League, ging het in de afgelopen dagen overigens nauwelijks over voetbal. Een groot schandaal houdt het Belgische voetbal in zijn greep. Lees meer over 'operatie Propere Handen' in onderstaand artikel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.