Opvolger van hartstochtelijk uitgefloten Lukaku beslist Inter-Roma

Reacties

Internazionale heeft zondag in eigen huis afgerekend met AS Roma. Uitgerekend Marcus Thuram, de spits die afgelopen zomer werd binnengehaald als de opvolger van de naar Roma vertrokken Romelu Lukaku, zorgde ervoor dat Inter nog minstens een week bovenaan blijft staan in de Serie A.

Opvolger van hartstochtelijk uitgefloten Lukaku beslist Inter-Roma
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
AS Roma
AS Roma

Alle ogen voor deze wedstrijd waren gericht op Lukaku, die vorig seizoen met Inter de Champions League-finale haalde, maar vervolgens sprak met AC Milan en Juventus en uiteindelijk bij Roma belandde. De Inter-aanhang is woedend over het geflirt van de Belg met concurrenten en de ultra's hadden dertigduizend fluitjes besteld, om Lukaku bij zijn rentree in het Giuseppe Meazza eens flink te kunnen uitfluiten. De actie werd verboden door de autoriteiten.

Toch vonden nog behoorlijk wat fluitjes hun weg naar het stadion. Een deel daarvan werd ingenomen, een deel ook niet. Toen Lukaku het veld betrad, was er alsnog een behoorlijk fluitconcert hoorbaar. De spits van Roma reageerde met een sarcastisch applaus naar de Curva Nord.

Het was niet alleen een bijzondere wedstrijd voor Lukaku, maar ook voor Roma-coach José Mourinho, die in 2010 nog met Inter de Champions League won. Hij was voor het duel van zondagavond geschorst en mocht dus niet in de dug-out plaatsnemen. Mourinho meldde zich, tot de verbazing van de aanwezige journalisten, op de perstribune om het duel te volgen.

Wat er voor aanvang allemaal gebeurde, was eigenlijk vermakelijker dan de eerste helft. Lukaku (die bij ieder balcontact werd uitgefloten) kwam in ieder geval niet echt in het stuk voor: Inter, met Denzel Dumfries als enige Nederlander in het elftal, was de bovenliggende partij. Hakan Calhanoglu raakte al vroeg in het duel de lat, voordat Rui Patricio een kopbal van Thuram (op aangeven van Dumfries) keerde. Veel meer kansen waren er voor rust niet.

Direct na de thee liet Thuram zich opnieuw zien met een kopbal, ditmaal ging zijn inzet over, voordat Yann Sommer aan de overkant een goal van Bryan Cristante voorkwam. Dat was een zeldzame kans voor Roma, dat vooral moest verdedigen in Milaan. Inter beukte op de deur en vond negen minuten voor tijd de treffer waar het recht op had. Op aangeven van Federico Dimarco tikte Thuram de 1-0 binnen.

Roma slaagde er niet in om hier een gepast antwoord op te vinden en ging zodoende voor de vierde keer in dit seizoen onderuit. De ploeg van Mourinho staat achtste in de Serie A en heeft elf punten minder dan koploper Inter. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.