Opvallende stemmen: captain van Montserrat vond Rice de allerbeste

Reacties

Wereldvoetbalbond FIFA heeft haast direct na de uitverkiezing van Lionel Messi tot The Best FIFA Men's Player 2023 de complete stemlijst openbaar gemaakt. En dan is het, zoals ieder jaar, weer zoeken naar opvallende keuzes van aanvoerders en/of bondscoaches.

Opvallende stemmen: captain van Montserrat vond Rice de allerbeste
© Pro Shots

De personen die hun stem konden laten horen moesten een topdrie van de beste spelers van de wereld samenstellen. De speler die op de eerste plek werd gezet verdiende vijf punten, de nummer twee drie punten en de nummer drie één punt. Uiteindelijk werden alle punten bij elkaar opgeteld en kwam er dus een eindstand, met Messi als winnaar, naar boven.

Lyle Taylor kan zich niet vinden in de bekroning van Messi. De geboren Londenaar is de aanvoerder van Montserrat en koos voor Declan Rice als beste speler van de wereld. Rice heeft echter alleen van Taylor vijf punten gekregen. De bondscoaches van Chinees Taipei en Mongolië hadden de Engelsman ook in hun topdrie opgenomen, evenals een paar mediavertegenwoordigers.

Mede dankzij de inzet van Taylor eindigde Rice op de twaalfde plek in de uitverkiezing. De tiende plek werd gedeeld door Khvicha Kvaratskhelia en Marcelo Brozovic. Roberto Martínez, tegenwoordig de bondscoach van Portugal, koos voor Brozovic als beste speler van de wereld. Ook de bondscoach van Kosovo verraste met de Kroaat op de eerste plek in zijn topdrie.

Luka Modric mocht als aanvoerder van Kroatië zijn stem uit brengen. Hij had Brozovic niet op één gezet, maar op drie. Modric koos voor Messi als de beste speler en Rodri als zijn achtervolger. De bondscoach van Kroatië, Zlatko Dalic, heeft niet gestemd.

Willy Sagnol, de bondscoach van Georgië, deed dat wel. Hij zette – een beetje flauw – de Georgische sterspeler Kvaratskhelia op één. De aanvoerder van Rusland, Georgi Dzhikiya, deed dat ook.

Niet verrassend, maar toch wel pijnlijk: geen enkele aanvoerder of bondscoach heeft een Nederlandse speler in zijn topdrie opgenomen. Dat kon ook niet, want er zat geen Nederlander bij de lijst met spelers waaruit gekozen kon worden. Om lolligheden uit te sluiten was er al een eerste schifting gemaakt door de organisator.

Hier zijn de stemmen van alle aanvoerders, bondscoaches en mediavertegenwoordigers terug te vinden. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.