Opvallende rol Ajax-plaaggeest Deyverson in laatste La Liga-duel van 2020

Het laatste La Liga-duel van 2020 is geëindigd in een gelijkspel. Voormalig Ajax-plaaggeest Deyverson speelde een opvallende rol bij Osasuna - Alavés.

Osasuna
Osasuna
1 - 1
Alavés
Alavés

De aanvaller van de bezoekers werd al na enkele minuten keihard onderuitgehaald - zeg maar gerust: getorpedeerd - door doelman Rubén van Osasuna, die een rode kaart incasseerde. Er kwam nog een VAR-check aan te pas wegens mogelijk buitenspel, maar daarvan bleek geen sprake. Zo kwam Alavés al in de achtste minuut met een man meer te staan, maar dat numerieke voordeel werd niet uitgebuit.

Sterker nog: de thuisploeg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong dankzij een goal van Roberto Torres. Deyverson was halverwege achtergebleven in de kleedkamer en uitgerekend diens vervanger Lucas Pérez redde nog een punt voor Alavés.

Deyverson haalde in februari het bloed onder de nagels van Ajax-fans vandaan door in dienst van Getafe meermaals te provoceren tijdens het Europa League-tweeluik in de zestiende finale. Toen de Braziliaan na het maken bij de 1-0 in het heenduel werd geraakt door een uit het Ajax-vak gegooide aansteker, ging hij kermend naar de grond.

'Ze gooiden iets tegen me aan, heel hard. Het deed me veel pijn', stelde de aanvaller naderhand. 'De UEFA zal spreken. Ik hoef me hier niet slecht over te voelen, dat moet de fan die iets gooide doen. Het was slecht van de supporter. Voetbal is iets moois, dit hoort daar niet thuis. Het moet vriendschappelijk zijn.'

Bij de bewuste rode kaart van Osasuna was Deyverson donderdag in elk geval niet aan het simuleren, zo blijkt uit dit beeld:

Na het afgelopen seizoen besloot Getafe niet verder te gaan met Deyverson, die daarop neerstreek bij Alavés, dat tot de vele degradatiekandidaat in La Liga behoort, net als Osasuna.