'Optreden Pelé wordt het hoogtepunt van de WK-loting'

Wereldvoetbalbond FIFA heeft laten weten dat levende legende Pelé een rol zal vertolken tijdens de show van de WK-loting. Vrijdag wordt in Costa do Sauípe de indeling van de groepsfase voor het toernooi in Brazilië bekend.

'Optreden Pelé wordt het hoogtepunt van de WK-loting'

De organisatie heeft al laten weten dat 'Pelé het hoogtepunt van de show' zal zijn. Tevens werd de verwachting uitgesproken dat de show bekeken zal worden door ruim 250 miljoen mensen, uit 190 landen.

Lang werd gedacht dat de grootste Braziliaanse voetballer ooit geen rol zou vertolken. Opvallend genoeg was hij immers ook afwezig bij de loting van de Confederations Cup, het toernooi dat geldt als generale repetitie een jaar voor het WK. Ook bij de openingswedstrijd van dat toernooi, vorig jaar juni, dat Brazilië uiteindelijk won ontbrak Pelé.

Duidelijk is al wel dat de 73-jarige Pelé geen onderdeel zal uitmaken van het selecte gezelschap dat FIFA-secretaris Jérôme Valcke zal ondersteunen bij het daadwerkelijk verrichten van de loting. Dat zullen acht oud-spelers zijn van landen die ooit wereldkampioen werden: Cafu (Brazilië), Zinedine Zidane (Frankrijk), Lothar Matthäus (Duitsland), Fernando Hierro (Spanje), Fabio Cannavaro (Italië), Alcides Ghiggia (Uruguay), Geoff Hurst (Engeland) en Mario Kempes (Argentinië).

Pelé werd met Brazilië liefst drie keer wereldkampioen: in 1958, 1962 en 1970 (foto onder Pelé na het behalen van de wereldtitel in het Estadio Azteca in Mexico). Het mondiale voetbaltoernooi is voor het eerst sinds 1950 terug in Brazilië. Toen won saillant genoeg buurland en grote rivaal Uruguay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen