Opties Koeman nemen toe: Boadu en Stengs hartelijk ontvangen bij Oranje

Reacties

Myron Boadu en Calvin Stengs hebben zich maandagavond gemeld bij het Nederlands elftal. De twee aanvallers van AZ kregen een hartelijke ontvangst van de andere internationals.

Opties Koeman nemen toe: Boadu en Stengs hartelijk ontvangen bij Oranje
© Pro Shots

Het duo werd vrijdag voor het eerst opgeroepen voor Oranje. Dat terwijl Ronald Koeman vorige week zondag in het programma Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports nog zei het 'iets te vroeg te vinden' om Boadu al bij de selectie te halen. De achttienjarige spits ontbrak ook op de voorlopige lijst, maar werd alsnog uitgenodigd toen bleek dat Donyell Malen niet op tijd fit was en de wel opgeroepen Memphis Depay met een hamstringblessure kampt.

Stengs zat in tegenstelling tot Boadu wel bij de voorselectie en zag zijn naam negen dagen later dus ook bij het definitieve keurkorps staan. Koeman raakte naar eigen zeggen overtuigd van de twintigjarige linkspoot door zijn optredens in de topwedstrijden tegen PSV en Feyenoord. 'Als je op dat podium zoveel kwaliteit ook laat zien, ben je echt in beeld voor het Nederlands elftal. Voor het Nederlands elftal scout je spelers in topwedstrijden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mede dankzij de prestaties van Boadu en Stengs liet AZ het daarin dit seizoen wél zien, in tegenstelling tot de vorige seizoenen. En dus kunnen de twee veelbelovende talenten er in de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Estland voor zorgen dat het in 2019 niet bij één Oranje-debutant blijft. Tot nu toe debuteerde alleen Malen dit jaar als international (in september tegen Duitsland). Dat terwijl Koeman in 2018 nog elf spelers liet debuteren.

Het past wel in de lijn die de bondscoach heeft ingezet. 'We werken vaak met een vaste groep, die spelers verdienen het ook. Maar als iemand dusdanig aanklopt, dat het niet meer tegen te houden is, zal ik dat ook niet doen', zei Koeman in oktober. Met het oproepen van Boadu en Stengs komt die uitspraak nu uit. En ziet de bondscoach ook een wens in vervulling gaan. De keuze uit aanvallers met creativiteit en snelheid stijgt immers gestaag.

Analyse: waarom Calvin Stengs de nieuwe rechtsbuiten van Oranje wordt
EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.