Opsteker voor Ten Hag: herstelde Traoré in de basis bij Jong Ajax

Reacties

Na ruim zeven weken is Lassina Traoré terug bij Ajax. De van een spierblessure herstelde spits maakt maandagavond zijn rentree bij de beloften, die het in de Keuken Kampioen Divisie opnemen tegen Go Ahead Eagles.

Opsteker voor Ten Hag: herstelde Traoré in de basis bij Jong Ajax
© Pro Shots
Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 2
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

De twintigjarige spits uit Burkina Faso stond dit seizoen in zeven Eredivisie-duels in de basis, bijvoorbeeld op bezoek bij VVV-Venlo. Tijdens die historische 0-13 zege maakte hij vijf van zijn zeven competitiegoals. In de Champions League startte hij in twee groepsduels, op bezoek bij Atalanta Bergamo (2-2) kwam hij tot scoren.

Op 5 december 2020 begon hij ook in de basis voor het thuisduel van Ajax met FC Twente (1-2 nederlaag), maar in die wedstrijd werd hij halverwege vervangen door Brian Brobbey, nadat hij in de eerste helft een spierblessure had opgelopen toen hij een sprintje inzette. Nu, meer dan zeven weken later, is Traoré weer inzetbaar.

Hij begint maandagavond in de basis bij Jong Ajax, dat het vanaf 18.45 uur opneemt tegen Go Ahead Eagles. Ajax 1 speelt donderdagavond thuis tegen Willem II. Bij de hoofdmacht is (tijdens de afwezigheid van Traoré) overigens het nodige veranderd in de spits. Zo kwam Sébastien Haller naar de club, waar Klaas Jan Huntelaar juist vertrok.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.