Opsteker Siem de Jong: 'Moet mijn plek afdwingen'

Reacties

Na een volledige wedstrijd in de beker en een korte invalbeurt tegen SC Heerenveen was Siem de Jong vrijdagavond op De Toekomst te bewonderen. De middenvelder maakte speelminuten voor Jong Ajax, in de hoop weer een stap richting het eerste elftal te zetten.

Opsteker Siem de Jong: 'Moet mijn plek afdwingen'

De Jong werd laat in de afgelopen transferperiode teruggehaald door Ajax, dat hem in 2014 nog verkocht aan Newcastle United. De afgelopen jaren kwakkelde de voormalig aanvoerder van de Amsterdammers met zijn fitheid, maar De Jong heeft vertrouwen in een permanente terugkeer in de basisopstelling.

'Ik ben voor mijn fysiek blij dat ik weer speelminuten heb gemaakt', kijkt de 28-jarige speler met FOX Sports terug op het duel met Jong FC Utrecht (2-1). 'Ik moet meer wedstrijden spelen om weer fitter te worden, maar dat zal ik zelf moeten afdwingen. Dit soort momenten moet je daarin meepakken denk ik.'

De Jong tekende in augustus een driejarig contract bij Ajax, waarmee hij tussen 2011 en 2014 vier keer landskampioen werd. Momenteel staan de Amsterdammers zesde in de Eredivisie. Ajax speelt op 14 oktober de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen Sparta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.