Oproep FIFA na mogelijke Floyd-sancties: 'Gebruik gezond verstand'

Reacties

De FIFA heeft nationale voetbalbonden opgeroepen hun gezonde verstand te gebruiken aangaande de politieke statements die voetballers maken naar aanleiding van de dood van George Floyd.

Oproep FIFA na mogelijke Floyd-sancties: 'Gebruik gezond verstand'
© Pro Shots

De ongewapende Amerikaan kwam onlangs om het leven door politiegeweld. Het maakte een hele reeks reacties los in de Bundesliga, waar spelers als Weston McKennie, Jadon Sancho (foto), Achraf Hakimi en Marcus Thuram afgelopen weekend stuk voor stuk een statement maakten tijdens de wedstrijden van hun club.

De Duitse voetbalbond liet daarop weten dat zij mogelijk worden gestraft, omdat het uiten van politieke statements in strijd is met de reglementen. De FIFA laat in een reactie aan persbureau AP nu weten dat een dergelijke strikte hantering van de regels in dit geval geen noodzaak is, gezien alle sentimenten.

'De FIFA begrijpt de sentimenten en de zorgen die worden geuit door veel voetballers volledig in het licht van de tragische omstandigheden van de George Floyd-zaak', klinkt het in het statement. De FIFA laat het toepassen van de regels aan de nationale bonden, maar vraagt hen wel het gezond verstand te gebruiken.

De wereldvoetbalbond doet die oproep ook vanwege de strijd tegen racisme in het internationale voetbal die nog altijd niet is gestreden. In het verleden klonk al vaak het verwijt dat de overkoepelende bonden zoals de FIFA en de UEFA niet hard genoeg optreden om dat fenomeen uit de sport te verbannen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.