Oppermachtig Barcelona met speels gemak langs Getafe

Barcelona heeft niet al te veel moeite moeten doen om opnieuw drie punten bij te schrijven. Tegen een radeloos Getafe werd uiteindelijk ruim gewonnen (6-1).

De Catalanen waren vanaf het eerste fluitsignaal veruit de betere ploeg. In een met ruim 85.000 toeschouwers gevuld Camp Nou was het al na zes minuten raak. Een schitterende steekbal van Andrés Iniesta werd opgepikt door Alexis Sánchez, die met een simpel tikje doelman Jordi Codina passeerde.

Daarna was het weer eens de beurt aan Lionel Messi. Nog binnen het kwartier was hij verantwoordelijk voor de 2-0. Iniesta zette de aanval weer op, Thiago Alcántara legde de bal breed en de Argentijn was voor de dertiende keer op rij trefzeker in de Primera División. Daarmee krikte hij zijn seizoenstotaal op naar 35 doelpunten.

Barcelona had de wedstrijd al in de eerste helft moeten beslissen. Een legio aan kansen werd gemist; zo had Messi van dichtbij de 3-0 moeten maken uit een volley, maar de aanvaller raakte de paal. Daarnaast hield Codina zijn ploeg op de been met een aantal goede reddingen.

Waar het in de eerste helft niet lukte om de wedstrijd in het slot te gooien, gebeurde dat na 58 minuten wel. Nu was het Jordi Alba met de steekbal en David Villa die zijn zesde van het seizoen maakte. Invaller Cristian Tello maakte op aangeven van Messi de 4-0.

Getafe-invaller Álvaro Vázquez bezorgde de bezoekers nog een eretreffer, maar Barcelona was in de slotfase nog niet klaar. Eerst was het Andrés Iniesta die met zijn tweede doelpunt van het seizoen voor 5-1 zorgde. In de blessuretijd strooide Gerard Piqué nog wat zout in de wonden van Getafe door de eindstand op 6-1 te bepalen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.