Opnieuw tegenvaller voor Twente: ook goudhaantje Steijn valt weg

Reacties

FC Twente kan donderdag tegen Riga FC niet beschikken over Sem Steijn. De aanvallende middenvelder ontbrak woensdag tijdens de laatste training en zal er net als linksback Gijs Smal niet bij zijn als de Letten naar De Grolsch Veste komen voor de derde voorronde van de Conference League.

Opnieuw tegenvaller voor Twente: ook goudhaantje Steijn valt weg
FC Twente
FC Twente
2 - 0
Riga
Riga

Steijn was in het tweeluik met Hammarby IF heel belangrijk voor Twente door zowel thuis als uit het enige doelpunt voor de ploeg van Joseph Oosting te maken. De trainer bevestigde tijdens zijn perspraatje dat de 21-jarige Hagenaar er tegen Riga echter niet bij zal zijn vanwege een blessure. Het is een volgende tegenvaller voor de Tukkers, die ook al enkele weken geen beroep kunnen doen op linksback Smal. Joshua Brenet zal hem donderdag vervangen. Michel Vlap speelt op de plek van Steijn, waardoor er links voorin ook een plek vrijkomt voor Ricky van Wolfswinkel.

Aanvoerder Robin Pröpper is wel van de partij, nadat hij vorige week in de rust achterbleef in de kleedkamer op bezoek bij Hammarby. De Zweedse tegenstander uit de vorige ronde is volgens Oosting wel een beetje te vergelijken met Riga. 'Ze spelen 5-3-2, veel vanuit de omschakeling en de lange bal. Het is voor ons zaak dat we ze uit elkaar kunnen spelen zodat we tot kansen kunnen komen. Dit zijn de wedstrijden waarin we de volgende stap kunnen zetten, ook op voetballend gebied', zegt de trainer van Twente woensdagmiddag op de clubwebsite.

Vak-P
Oosting vindt het jammer dat Vak-P tegen Riga leeg blijft wegens de straf van de UEFA naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van het thuisduel met Hammarby. De trainer verwacht desondanks een geweldige sfeer in De Grolsch Veste. Zo denkt ook Michal Sadílek erover. 'Elke wedstrijd wil je hier natuurlijk in het een uitverkocht stadion spelen. Maar we moeten het accepteren en zorgen dat we de volgende ronde wél weer met een volle Grolsch Veste spelen', aldus de Tsjechische middenvelder, die tegen Hammarby nog geen minuut miste.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.