Opnieuw geen tegengoal Atlético, Espanyol haalt uit

Atlético Madrid heeft in eigen huis een belangrijke overwinning geboekt op Granada. Espanyol won ruim van Rayo Vallecano.

Atlético Madrid - Granada 2-0De overwinning van de Madrilenen betekende alweer een twaalfde clean sheet dit seizoen. Atlético mag daarvoor doelman Thibaut Courtois dankbaar zijn. De sluitpost, afgelopen zomer overgekomen van RC Genk, voert na zondag de lijst aan wat betreft doelmannen die in de Primera División zonder tegentreffers van het veld stapten. De Belg moet die koppositie wel delen met Victor Valdes, de doelman van Barcelona. Iker Casillas (Real Madrid) volgt met een wedstrijd zonder tegentreffers minder.

Waar Courtois in verdedigende zin van importantie was, was het Miranda die aanvallend de doorslag gaf. Met een fraaie halve omhaal maakte hij het eerste doelpunt van de wedstrijd. Granada moest in de laatste tien minuten van de wedstrijd verder zonder Almeida, die een rode kaart ontving.

In de slotseconde nam Radamel Falcao alle twijfel weg: 2-0. Atlético stijgt door de overwinning naar de zevende plaats. Granada staat op de zestiende plaats.

Espanyol - Rayo Vallecano 5-1Espanyol beleefde een gemakkelijkere middag dan Atlético. De ploeg stond bij rust al met 4-0 voor. Philippe Coutinho en Kale Uche waren in het eerste bedrijf beiden twee keer trefzeker.

Na rust liep de doelpuntenmachine van Espanyol minder soepel. Via Raul Tamudo kreeg het team zelfs een treffer tegen. Uiteindelijk voltooide Kale Uche twintig minuten voor tijd zijn (valse) hattrick door de 5-1 aan te laten tekenen.

Espanyol deelt momenteel de zevende plaats met Atlético. Rayo Vallecano zakt daardoor twee plaatsen, de ploeg staat nog wel op een respectabele tiende plaats. Foto's: VI Images