Opnieuw defensieve kopzorgen voor Klopp

Reacties

De blessure van Trent Alexander-Arnold heeft Jürgen Klopp opnieuw opgezadeld met een probleem in de verdediging. De manager van Liverpool moet daardoor weer puzzelen.

Opnieuw defensieve kopzorgen voor Klopp

De rechtsback liep in de warming-up voor het duel met Brighton & Hove Albion op zaterdag (0-1 zege) een knieblessure op. Al trekkebenend speelde Alexander-Arnold zich toch in de wedstrijd, die hij uiteindelijk ook uitspeelde.

Dat is niet handig gebleken. Alexander-Arnold moet volgens The Guardian een maand herstellen van zijn klachten, waardoor Klopp in de competitieduels met Crystal Palace (komende zaterdag), Leicester City, West Ham United en AFC Bournemouth weer niet met zijn sterke achterhoede kan spelen.

De defensieve problemen leken juist af te nemen voor Klopp. Centrale verdedigers Dejan Lovren en Joe Gómez keren pas in februari terug, maar Joël Matip is bijna volledig fit en zat tegen Brighton op de bank. In die wedstrijd speelde Fabinho, normaal gesproken controleur, naast Van Dijk.

De invulling van rechtsbackpositie, waar de onlangs aan Bournemouth verhuurde Nathaniel Clyne ook is weggevallen, vormt een nieuw vraagstuk voor Klopp. Daar kunnen Fabinho en James Milner ook uit de voeten, maar als de manager niet teveel wil schuiven, zal hij weer terug moeten grijpen op jong talent.

In het FA Cup-duel met Wolverhampton Wanderers (2-1 nederlaag) van vorige week maandag maakten Camacho (18) en de zestienjarige Nederlander Ki-Jana Hoever hun opwachting, als rechtsback en centrale verdediger.

Wijnaldum
Ook Georginio Wijnaldum heeft knieklachten overgehouden aan het duel met Brighton, maar die zijn van lichte aard. De verwachting is dat hij alleen de wedstrijd tegen Crystal Palace mist.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.