Opnieuw aderlating voor RKC Waalwijk: Seuntjens naar FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht gaat zich versterken met Mats Seuntjens. De aanvaller komt transfervrij over van RKC Waalwijk en tekent in de Domstad een contract voor twee seizoenen.

Opnieuw aderlating voor RKC Waalwijk: Seuntjens naar FC Utrecht
© Pro Shots

VI wist al te melden dat de naam van Seuntjens regelmatig viel bij Utrecht. Dat zijn keuze op die club is gevallen, is toch opvallend. Vooral omdat een transfer naar het buitenland afketste en in een eerder stadium alleen FC Twente als geïnteresseerde club werd genoemd.

Seuntjens begon het seizoen bij Fortuna Sittard, maar maakte in de winterstop de verrassende overstap naar RKC. Het aantrekken van Seuntjens bleek voor de club uit Waalwijk een schot in de roos: de aanvaller was in zeventien Eredivisie-wedstrijden verantwoordelijk voor vier goals en acht assists. Seuntjens wordt de tweede zomerversterking van Utrecht, dat zich eerder al versterkte met NEC-verdediger Souffian El Karouani.

FC Utrecht sorteert met het aantrekken van Seuntjens voor op uitgaande transfers. Bas Dost loopt uit zijn contract en neigt naar een vertrek, hetzelfde geldt voor Sander van de Streek. De club heeft de middenvelder een goede aanbieding gedaan, maar Van de Streek overweegt een buitenlands avontuur. Tot slot lijkt Tasos Douvikas een mooie financiële klapper te gaan maken.

Voor RKC Waalwijk is het opnieuw een aderlating. De geel-blauwen kregen in een eerder stadium al te horen dat hun succescoach Joseph Oosting vertrekt naar FC Twente, terwijl Sparta Rotterdam het tweetal Pelle Clement en Saïd Bakari transfervrij overneemt. Als RKC beslag legt op het laatste ticket in de play-offs om Europees voetbal, dient zich een grappige situatie aan: de tegenstanders zijn daarin zo goed als zeker de nieuwe clubs van de uitvliegende RKC'ers: Sparta, Utrecht en Twente.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.