Opmerkelijke statistiek Haaland: 'Hij heeft de moeilijkste baan ter wereld'

Reacties

Bij zijn eerste thuiswedstrijd voor Manchester City lukte het Erling Haaland zaterdag niet een hoofdrol op te eisen. De Noor kwam extreem weinig in het spel voor tegen AFC Bournemouth. Pep Guardiola neemt het voor zijn nieuwe spits op.

Opmerkelijke statistiek Haaland: 'Hij heeft de moeilijkste baan ter wereld'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
4 - 0
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Manchester City speelde zoals verwacht een buitengewoon dominante wedstrijd tegen de promovendus. De ploeg van Guardiola verstuurde in totaal liefst 696 passes. Slechts twee (!) daarvan kwamen van Haaland, die een kwartier voor tijd werd gewisseld. Overigens leverde één van die twee passes wel de assist voor Ilkay Gündogan op.

Toch viel de anonimiteit van Haaland op. Hij beroerde in 74 minuten slechts acht maal de bal. Sky Sports berekende dat het sinds 2003 slechts twee keer is voorgekomen dat een speler nóg minder balcontacten had: Hameur Bouazza namens Watford (zes) en Romelu Lukaku in dienst van Chelsea (zeven).

Haaland kwam er simpelweg niet aan te pas tussen de drie centrumverdedigers van The Cherries, maar volgens Guardiola is dat geen schande. 'Hij heeft de moeilijkste baan ter wereld', zei de Spanjaard tegen Sky. 'Als jij de spits bent en je hebt drie centrumverdedigers om je heen, plus twee verdedigende middenvelders daarvoor, hoe kun je dat overleven?', vraagt de City-manager zich hardop af.

'Het is zó moeilijk, dat weten we. We gaan die situaties verbeteren, het is een kwestie van tijd. Het gaat om de juiste loopacties op het juiste moment. Met de kwaliteit aan spelers om hem heen, gaan we hem vinden. Daar heb ik geen enkele twijfel over', verzekert Guardiola. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.