Opmerkelijk verzoek aan Arsenal, Conte beste ter wereld

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Opmerkelijk verzoek aan Arsenal, Conte beste ter wereld

'Wij maken de kleedkamer altijd schoon, waar we ook naartoe gaan.'
Lincoln City kwam zaterdag met het opmerkelijke verzoek om een stofzuiger bij Arsenal na afloop van de FA Cup-ontmoeting (5-0) tussen de ploegen. Manager Danny Cowley legt uit dat de vijfdeklasser steevast keurig zelf de kleedkamer schoonmaakt. (The Sun)

'Antonio Conte is wat mij betreft de beste coach ter wereld. Hij is geniaal. Hij is elke seconde van de dag bezig met voetbal, zijn ploeg en elk klein detail. Zijn spelers komen altijd erg goed voor de dag op het veld.'
Andrea Pirlo prijst de huidige manager van Chelsea, met wie hij bij Juventus werkte, de hemel in. (Omnisport)

• Na een CR7-hotel breidt Cristiano Ronaldo zijn zakenimperium uit met een eigen sportschool. De sterspeler van Real Madrid wil in samenwerking met het Amerikaanse Crunch betaalbare fitnessabonnementen aanbieden, zo vertelde hij tijdens een persconferentie. Daar ging hij overigens niet in op de geruchten over een zwangerschap van zijn vriendin.

#cristianoronaldo #ronaldo #cr7 #crunchfitness #gym #cr7gym #cr7fitness #cr7crunchfitness

Een bericht gedeeld door cr7worldwide 🌎 (@cr7worldwide) op

Hicham Faik kan straks weer iets anders dan vloeibaar eten naar binnen werken. De middenvelder van Excelsior heeft een ochtend bij de tandarts achter de rug nadat hij tijdens de wedstrijd tegen SC Heerenveen zijn voortand afbrak na een botsing met ploeggenoot Jurgen Mattheij. Faik krijgt een nieuw stuk tand van porselein aangemeten. Liever had hij zijn eigen tand gehouden, maar het afgebroken stuk werd ondanks een zoektocht op het veld niet teruggevonden.

'Als je ziet waar Vincent vandaan is gekomen in zo'n korte tijd, dan denk ik dat hij nu nog gewoon aan het aanpassen is. Volgens mij beseft niet iedereen hoe moeilijk het is om de stap te maken. Wij waren allemaal enorm blij voor hem na zijn goal. Hopelijk scoort hij nu vaker.'
Eric Dier vertelt in The Daily Mirror over de ontwikkeling van Vincent Janssen bij Tottenham Hotspur. Door de zware enkelblessure die Harry Kane opliep in het FA Cup-duel met Millwall (6-0) lonken er meer kansen voor de Oranje-international. 'Hopelijk vullen Sonny (Heung-Min Son, red.) en Vincent de leegte op', zegt Dier.

• Sponsors die hun naam aan een stadion koppelen leveren niet altijd de meest aansprekende namen op. Zo ging het onderkomen van Almere City FC enkele jaren door het leven als Mitsubishi Forklift Stadion. De Oostenrijkse tweedeklasser SC Wiener Neustadt heeft er een eigen schattige draai aangegeven. De rest van het seizoen worden de thuiswedstrijden gespeeld in het Teddyberen- en Pluchen Beesten-Stadion. Deze naam kwam bovendrijven nadat een speelgoedbedrijf in de winterstop een loterij had gewonnen. 'Ik heb een dag na de loterij gesproken met hun directeur en die was zeer blij', aldus voorzitter Katja Putzenlechner.

Patrice Evra is hard op de weg terug naar het veld na blessureleed en dat geeft hem een uitermate opgeruimd humeur. En dat steekt de Franse verdediger ook niet onder stoelen of banken.

Edgar Davids liep in januari stage bij Telstar in de jacht op de noodzakelijke trainersdiploma's. Op zijn 44ste verjaardag kijken we graag terug naar wat De Pittbull op het veld heeft laten zien. We gaan terug naar zijn tijd bij Juventus.

• Een discussie kan ook bij de heren analytici leiden tot ongenoegen. Jamie Carragher was allerminst gelukkig dat Jamie Redknapp hem tijdens zijn betoog over de zege van Liverpool op Burnley in de rede viel. De oud-speler van The Reds kon zich inhouden, maar zijn lichaamstaal vertelde een ander verhaal.

• Het is een eeuwenoud grapje, maar Per Mertesacker kon er niet om lachen. Een fan had hem de hand gereikt en de Duitser was de rotste niet. Maar juist op het moment dat de verdediger de geste wilde beantwoorden, trok de jonge fan zijn uitgestoken hand weer in. De blik in de ogen van de Duitse Arsenal-verdediger sprak boekdelen.

Qin Sheng zal bij een volgende keer drie keer nadenken voordat hij weer op een voet van een tegenstander gaat staan. Want de Chinese international heeft een flinke prijs moeten betalen voor zijn actie in het duel met Tianjin Quanjian. Het blijft namelijk niet bij een straf van de bond voor zijn rode kaart, gekregen na het stampen op de voet van Axel Witsel. Shanghai Shenhua heeft Qin Sheng verbannen naar de reserves en een salariskorting in het vooruitzicht gesteld wegens het 'ernstig in diskrediet brengen' van de club. Een welgemeend excuus na afloop kon hem niet meer redden. Qin Sheng was namelijk al gewaarschuwd door de clubleiding na eerder wangedrag.

• Het optreden van scheidsrechter Deniz Aytekin in Camp Nou heeft voor de nodige onvrede gezorgd. Middels een heuse petitie wil Ilamo Melendo Olmedo een poging wagen de UEFA te overtuigen dat het overspelen van Barcelona - Paris Saint-Germain noodzakelijk en gewenst is gezien de ernstige fouten van de Duitse arbiter. Inmiddels hebben meer dan tweehonderdduizend mensen de petitie getekend.

Memphis Depay betoverde zondag niet alleen de aanhang van Olympique Lyon, maar kreeg beduidend meer handen op elkaar in Frankrijk. Zijn trainer Bruno Genesio was lyrisch met een kanttekening. L'Equipe, dat Memphis eerder op een 2 trakteerde, beoordeelde zijn optreden met een 8 en was uitermate enthousiast over de tweede treffer tegen Toulouse (4-0): 'Een wonderbaarlijke lob, perfectie van Memphis Depay.' Le Figaro toonde historisch besef. 'Na een moeizaam begin is Memphis nu helemaal gewend aan de Ligue 1. Voor dit geniale doelpunt had hij twee inspiratiebronnen', refereerde de Franse krant aan de vergelijkbare goals van David Beckham 1996 en Saber Khalifa in 2013.

We zetten de drie goals op een rijtje. Welke is het mooist?

'Koeman heeft de hardheid die nodig is om zo'n kleedkamer vol ego's als bij Barcelona te managen.'
Willem van Hanegem zou het leuk vinden als Ronald Koeman aan de slag gaat als trainer van Barcelona. Volgens de oud-international heeft de manager van Everton de juiste kwaliteiten voor de ego's in Camp Nou. 'Neem vorige week tegen Paris Saint-Germain, toen heb je - los van zijn soms prachtige acties - weer kunnen zien wat een klerelijer Neymar is op het veld. Om over Suarez met al zijn duikelpartijen maar te zwijgen', zegt Van Hanegem in zijn column in het AD.

Kasper Dolberg heeft het geheim van zijn hervonden schotkracht verklapt. 'Ik ben vier dagen naar Denemarken geweest', zei de Deense Ajax-spits tegen De Telegraaf over zijn daagjes extra rust na het duel met Heracles Almelo. 'Ik mocht lekker bij mijn familie relaxen. En die rust had ik even nodig. Daarom heb ik behalve mijn vriendin, familie en vrienden te bezoeken ook niet zo veel gedaan. Het was gewoon even vier dagen niet aan voetbal denken.'

Kazuyoshi Miura heeft een volgend hoogtepunt toegevoegd aan zijn rijke loopbaan. King Kazu heeft met zijn goal voor Yokohama FC tegen Thespa Kusatsu na 52 jaar het record van Sir Stanley Matthews uit de boeken geschoten. De Japanner, sinds vorige maand een vijftiger, heeft het record van de Engelse oud-international met negen dagen aangescherpt.

Wayne Shaw heeft een nieuwe baan gevonden. De ietwat corpulente doelman vertrok noodgedwongen bij Sutton United na de even beroemde als beruchte hap in een pie tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Arsenal. Maar Shaw is niet helemaal losgekomen van zijn moment of fame, hij brengt nu de pie aan de man.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.