Opluchting en trots bij Koeman: 'Dit is zoals het moet'

Ronald Koeman prijst zijn elftal voor het getoonde karakter in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Arsenal. De Everton-manager is opgelucht na de zege, al vraagt hij zich af waarom het in de openingsfase wederom misging.

In aanloop naar het duel met Arsenal had Everton slechts één van zijn laatste tien wedstrijden gewonnen en dat het vertrouwen ontbrak, was terug te zien in het eerste kwart op Goodison Park. 'Dat was enorm slecht. We waren nerveus en onzeker. Iedere bal ging terug. Fouten en geen agressie', somt Koeman de problemen op voor de camera van de BBC.

Over het vervolg is hij veel meer te spreken: 'We gingen het gevecht aan, man tegen man. We toonden wilskracht en we verdienden ook te winnen. Soms is het alleen lastig te begrijpen waarom we slecht starten. Natuurlijk is er weinig vertrouwen, maar we moeten karakter tonen en dat is wat we vervolgens deden.'

De wispelturigheid baart Koeman zorgen. De seizoenstart was uitstekend, het vervolg ondermaats. 'Vandaag toonden we ook twee gezichten. Het eerste gezicht haat ik, want dat heeft allemaal met nervositeit te maken. Op die manier mag je een wedstrijd niet verliezen, maar deze prestatie is positief. Dit is zoals het moet, spelen met veel toewijding en agressie.'

Williams
Een opmerkelijke rol was weggelegd voor Ashley Williams. De bikkelharde verdediger vloerde ploeggenoot Idrissa Gueye in aanloop naar de 1-0 en veranderde de bal bij die treffer dusdanig van richting dat doelman Maarten Stekelenburg moest passen op de vrije trap van Alexis Sánchez.

Williams was in het restant van de wedstrijd uit op revanche, zo zegt hij bij BT Sport. 'Ik had het gewoon beter moeten doen bij die tegengoal, daarom wilde ik het hoe dan ook goedmaken met een doelpunt.' De zoektocht had resultaat. In de 86ste minuut kopte de Welshman raak uit een corner van Ross Barkley. 'Hier ging het om. We wilden iets rechtzetten voor onze fans', sluit Williams af.