Opluchting bij Vitesse is groot na goed nieuws over Darfalou

Reacties

De blessure van Oussama Darfalou valt mee. Dat meldt Vitesse de dag nadat de spits van de Arnhemmers een ogenschijnlijk zware blessure opliep.

Opluchting bij Vitesse is groot na goed nieuws over Darfalou

De 25-jarige Algerijn liep in de 3-2 zege op Willem II een enkelblessure op. Op de beelden was te zien hoe de enkel van de centrumspits volledig dubbelklapte, waarna hij op een brancard het veld werd afgedragen.

Nog tijdens het duel werd Darfalou naar het ziekenhuis gebracht. Daar is, zo blijkt een dag later, geen ernstig enkelletsel geconstateerd. Hoelang de spits uit de roulatie is met zijn blessure, is nog niet bekend.

Als Darfalou wel lang uit de roulatie geweest zou zijn geweest, was dat al de tweede Vitesse-spits geweest. Tim Matavz kijkt immers al maanden toe met een zware kuitbeenblessure.

Darfalou was mede door het vroege afhaken van Matavz dit seizoen 21 keer present in een Eredivisie-duel van Vitesse. Daarin was hij vijf keer trefzeker. Overigens heeft Vitesse-trainer Leonid Slutsky nog wel een alternatief. Sinds de winter huurt Vitesse de Ghanees Mohammed Dauda van Anderlecht. Hij was zaterdag na 38 minuten ook de vervanger van Darfalou en nam naast Bryan Linssen plaats in het 4-4-2-systeem van Vitesse.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.