Opluchting bij Man City: De Bruyne voorkomt nieuwe stunt Sheffield

Manchester City heeft zondag van Sheffield United gewonnen in de laatste Premier League-wedstrijd van 2019. Kevin De Bruyne nam de thuisploeg op sleeptouw.

Manchester City
2 - 0
Sheffield United

Het vierde seizoen van Pep Guardiola als manager valt City tegen. Het gat met Liverpool is enorm en na de 3-2 nederlaag bij Wolverhampton Wanderers speelden The Citizens ook niet overtuigend tegen Sheffield United, dat na een half uur zelfs op voorsprong dacht te komen in het Etihad Stadium.

Lys Mousset bleef na een fraaie pass van John Fleck ijzig kalm tegenover City-doelman Claudio Bravo, maar de VAR oordeelde dat hij nipt buitenspel stond. Vlak voor rust ontsnapte Mousset wederom aan de aandacht van basisdebutant Eric García, waarna hij de bal oog in oog met Bravo gehaast in het zijnet punterde.

Mousset zocht de kleedkamers op met zijn gezicht in zijn shirt gehuld, in de wetenschap dat Sheffield niet veel kansen meer zou krijgen om voor een stunt te zorgen. De promovendus pakte dit seizoen punten tegen Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur en Manchester United, maar verloor uiteindelijk op bezoek bij Man City.

Zeven minuten na rust werd Sergio Agüero bediend door Kevin De Bruyne en de Argentijn schoot de bal hard in het dak van het doel. De Belgische aangever besliste het duel zelf in de slotfase. De Bruyne zette de counter zelf op en maakte met een zuiver schot de 2-0. In de blessuretijd was Sheffield United nog dicht bij een eretreffer. De kopbal van Billie Sharp verdween via de paal net niet in het doel.

Door de zege is Man City nummer twee Leicester City tot op een punt genaderd. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt liefst veertien punten.