Opluchting bij Lyon, crisis bij tegenstander: trainer ontploft in de rust

Reacties

De opluchting is groot bij Olympique Lyon na de eerste competitiezege van het seizoen. Ironisch genoeg neemt de druk op trainer Bruno Genesio bij tegenstander Stade Rennes juist toe. En dat leidde in de rust al tot een confrontatie in de spelerstunnel.

Opluchting bij Lyon, crisis bij tegenstander: trainer ontploft in de rust
© Pro Shots
Rennes
Rennes
0 - 1
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Genesio, nota bene jarenlang werkzaam bij Lyon als hoofdtrainer, assistent-coach en scout, liet zich na de eerste helft gaan tegenover een staflid van zijn oude club. 'Hou je bek, je bent niet thuis hier. Snap je? Je bent hier niet in Lyon, vriend. Hou je bek', riep de hoofdcoach van Rennes voor het oog van de camera. Technisch directeur Florian Maurice probeerde zijn trainer te kalmeren, maar Genesio was nog niet uitgeraasd en werd even later ook gesignaleerd bij de kleedkamer van de arbitrage.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Franse media zien een verband met de toenemende druk op Genesio, die de grote ambities van Rennes dit seizoen nog niet kan waarmaken. De nummer vier van vorig seizoen pakte slechts een punt in de laatste vijf competitieduels en is afgezakt naar de dertiende plaats. Na de 1-0 nederlaag bij Lyon vond Genesio dat hij zijn ploeg echter niets kon verwijten. 'We waren de betere ploeg, maar het was niet genoeg. Natuurlijk zijn we teleurgesteld, gefrustreerd en boos, maar dat is voetbal.'

Het vermoeden bestond dat Genesio boos was over de rode kaart die rechtsback Guela Doué in de vijfde minuut kreeg, maar de Franse trainer zei dat er niets af te dingen viel op die beslissing. Donderdag won Rennes met tien man nog van Panathinaikos in de Europa League, maar tegen Lyon ging het met een man minder ten onder. Dat resultaat zorgt er volgens Franse media nu voor dat de directie van de Bretonse club zich deze week beraadt over de positie van Genesio, die sinds 2021 in dienst is.

Tolisso
Zo is het dus niet alleen crisis bij Lyon. Dat slaakte juist een zucht van opluchting na de eerste zege van het seizoen. 'Dit voelt als mijn eerste overwinning ooit in de Ligue 1', zei aanvoerder Corentin Tolisso, die al meer dan 200 duels voor OL speelde. 'Het is mooi om al die blije gezichten te zien in de kleedkamer. Hopelijk verandert dit alles en gaan we beter spelen. We staan nog steeds laatste, we moeten bescheiden blijven. Met deze instelling kunnen we uit deze lastige fase komen. De kwaliteiten hebben we.'

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Strasbourg
32
9
9
14
35-47
-12
36
14
Nantes
32
9
6
17
29-49
-20
33
15
Le Havre
32
7
11
14
33-42
-9
32
16
Metz
32
8
5
19
34-54
-20
29
17
Lorient
32
6
8
18
37-63
-26
26
18
Clermont
32
5
10
17
26-54
-28
25
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.