Ophef over uitspraken van 'absoluut niet solidaire' Dortmund-baas

Reacties

Hans-Joachim Watzke heeft met zijn uitspraken over solidariteit in het Duitse voetbal voor ophef gezorgd. De directeur van Borussia Dortmund stelde dat het geen uitgemaakte zaak is dat de grote clubs in Duitsland de kleinere financiële steun verlenen, mocht dat nodig zijn.

Ophef over uitspraken van 'absoluut niet solidaire' Dortmund-baas
© Pro Shots

Nu de Bundesliga voorlopig stil ligt en het de vraag is of en wanneer die wordt hervat, wordt in Duitsland gevreesd voor de financiële consequenties. Vorige week kwamen al berekeningen naar buiten dat het de clubs uit de bovenste twee Bundesliga's gezamenlijk meer dan 700 miljoen euro zou kosten, als het huidige seizoen niet kan worden afgemaakt door de coronacrisis.

Dat zou bij de kleinere clubs tot financiële problemen kunnen leiden, maar Watzke ziet het niet als de taak van Dortmund hen in een dergelijk scenario te hulp te schieten. 'De clubs die de laatste jaren een beetje een buffer hebben opgebouwd, kunnen de clubs die dat niet hebben gedaan niet opeens gaan belonen. We zijn een commercieel bedrijf en elkaars concurrenten.'

Watzke was daarover heel eerlijk in het tv-programma Sportschau. Desondanks sprak de BVB-baas ook van een 'grote solidariteit' binnen het Duitse voetbal. Bij Fortuna Düsseldorf schoten zijn teksten echter in het verkeerde keelgat. 'Ik weet niet wat hem hiertoe gedreven heeft', zei Thomas Röttgerman namens die club tegen de Rheinischen Post. 'Dit is absoluut niet solidair en ongepast op dit moment.'

Christian Seifert, bestuurder van de Duitse voetballiga DFL, heeft geprobeerd het brandje te blussen. 'Als er tv-geld zou moeten worden terugbetaald, moeten Bayern München en Dortmund verhoudingsgewijs ook meer terugbetalen.' Dat de grote clubs de kleinere clubs in financieel opzicht zouden moeten helpen, was volgens hem geen thema bij de vergadering van maandag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.