Ophef in Italië: drie basisspelers van Napoli moesten in quarantaine

Reacties

Napoli trad donderdag in de wedstrijd tegen Juventus aan met Piotr Zielinski, Stanislav Lobotka en Amir Rrahmani in de basis, maar het drietal had eigenlijk in quarantaine moeten zitten. De club krijgt mogelijk een boete voor het overtreden van de regels van de overheid.

Ophef in Italië: drie basisspelers van Napoli moesten in quarantaine
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 1
Napoli
Napoli

Zielinski, Lobotka en Rrahmani moesten in quarantaine omdat ze in contact waren geweest met positief geteste ploeggenoten en omdat ze hun boostervaccin nog niet hadden gekregen. De ASL van de provincie Napels, de gezondheidsorganisatie van Italië die vergelijkbaar is met de GGD in Nederland, had de club laten weten dat het drietal in zelfisolatie moest. Napoli besloot echter om dat niet te doen.

De club uit Napels beroept zich op een protocol van de Italiaanse voetbalbond waarin staat dat mensen van hun huis naar hun werk mogen reizen als zij een negatieve test kunnen overleggen die niet ouder is dan 48 uur. Dat was bij Zielinski, Lobotka en Rrahmani het geval. Daarnaast zouden de spelers hun derde vaccin nog niet kunnen krijgen, omdat de tweede nog niet lang genoeg geleden is.

Volgens het Italiaanse Sky Sports is nog niet duidelijk of Napoli gestraft wordt voor het meenemen van de drie spelers. Mogelijk volgt er een boete. De Italiaanse voetbalbond is met de overheid in gesprek over de ASL, aangezien er een conflict is tussen de Serie A en de gezondheidsautoriteit over het in quarantaine plaatsen van spelers.

Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.