Opgeluchte Bijlow blikt terug op 'verschrikkelijk' gesprek met Van Gaal

Justin Bijlow is blij met de overtuigende zege van Feyenoord op PEC Zwolle. De doelman miste de laatste interland van Oranje door een lichte blessure, maar was op tijd fit om te starten in De Kuip.

Feyenoord
Feyenoord
4 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Na afloop van de 4-0 zege op PEC Zwolle blikt Bijlow bij ESPN nog even terug op afgelopen week, toen hij bij Louis van Gaal aangaf niet fit genoeg te zijn om te spelen in de cruciale clash met Noorwegen. 'Bijlow nam toen zelf de beslissing om niet te spelen. Dat vind ik een groot compliment waard. Dat doet een jongen van 23 jaar niet zo snel. Dat vond ik knap', zei de bondscoach daarover.

'Ik kwam niet helemaal fit uit de wedstrijd tegen Montenegro, dus ik vond het niet verstandig voor mezelf, maar ook zeker voor het team, om te spelen. Dus ik ben naar de bondscoach gegaan. Hij wilde het graag een dag van tevoren weten. Ik denk dat het een wijs besluit was', blikt de Feyenoord-doelman terug. 'Dat had ik drie jaar geleden niet gedaan, denk ik. Het was verschrikkelijk, maar ik ben blij dat we het WK hebben gehaald en dat ik vandaag ook weer heb kunnen spelen. En natuurlijk dat we gewonnen hebben.'

Tegen PEC kreeg Bijlow niet al te veel te doen. 'Het was een goede eerste helft van ons. De tweede helft zakte PEC wat meer in en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Een goede overwinning', concludeert de keeper, die naar boven durft te kijken op de ranglijst. 'Daar gaan we wel voor inderdaad', sluit hij af met een grote glimlach.