Opgeleefde Vuckic leidt wederopstanding FC Twente in

Reacties

FC Twente heeft voor het eerst sinds midden september weer een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. FC Emmen ging mede door twee goals van Haris Vuckic ten onder in Enschede.

Opgeleefde Vuckic leidt wederopstanding FC Twente in
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
4 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Emmen belandde dit seizoen al gauw in de problemen, maar had na de zege van vorige week op concurrent Fortuna Sittard juist weer wat meer lucht. Bij FC Twente was de situatie omgekeerd. De Tukkers schoten uit de startblokken na de promotie, maar hadden voor vrijdagavond de laatste vier duels verloren. Er stond dus behoorlijk wat druk op het duel met de Drentenaren.

Twente bleef zijn speelstijl trouw en probeerde van achteruit onder de druk uit te spelen. Grote kansen leverde dat niet op in de openingsfase, maar met wat geluk werd de opening in de 24ste minuut gevonden. Bij een klutssituatie kreeg Javier Espinosa de bal bij Vuckic, die uit de draai de bal atletisch met zijn linker in de rechterhoek volleerde. Voor de Sloveen was het pas voor het eerst sinds 1 september dat hij scoorde, terwijl hij in de eerste vijf speelrondes toch vier keer trefzeker was. Zijn vorm liep wat dat betreft parallel met die van Twente.

Twente kwam los tegen Emmen en voor Vuckic gold hetzelfde, al kwam er toch ook veel geluk kijken bij de 2-0 van de spits. Rafik Zekhnini zorgde met een fraaie solo voor paniek in de Emmense defensie. De bal kwam daarna wat toevallig bij Vuckic, die al vallend en frommelend (hoofdfoto) doelman Dennis Telgenkamp passeerde. Bij Emmen werd nog geklaagd over een vermeende overtreding op Luciano Slagveer in aanloop naar het balbezit van Zekhnini, maar scheidsrechter Christiaan Bax en de VAR besloten de treffer niet terug te draaien. Het ging van kwaad tot erger voor Emmen in de eerste helft. Twente combineerde vlot en uit een lage voorzet van Zekhnini zorgde Lindon Selahi vlak voor rust voor de 3-0.

Dick Lukkien besloot halverwege in te grijpen en haalde aanvaller Jafar Arias naar de kant voor verdediger Keziah Veendorp. Die wissel had al verrassend snel resultaat. Veendorp profiteerde van de verslapping in de Twentse defensie en plaatste met links vanaf vlak buiten het strafschopgebied de bal in de korte hoek. Die goal leek misschien het startsein voor een zinderende tweede helft, maar niets was minder waar. Emmen was in balbezit onmachtig en bij Twente ontbrak het aan zorgvuldigheid om toe te slaan in de grote ruimtes.

In de hoop nog wat te forceren bracht Lukkien aanvaller Marko Kolar en middenvelder Filip Ugrinic nog binnen de lijnen. Twente ging daar goed mee om en bleef vrij eenvoudig overeind. Zo werd het eerste competitieduel ooit met de Tukkers er een om snel te vergeten voor Emmen, waarvoor het in de slotfase een nog pijnlijkere avond werd. Aitor Cantalapiedra versierde een strafschop en verzuimde in eerste instantie zelf dat buitenkansje te benutten. Telgenkamp bewoog echter te snel van zijn lijn en bij de tweede poging was het à la Panenka wel raak voor de rechtsbuiten: 4-1.

Na de nederlaag moet Emmen vrezen dat de marge ten opzichte van de degradatiezone verdampt. De club staat nu veertiende, Twente doet het beter als nummer tien.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
11
Sparta Rotterdam
26
9
6
11
41-45
-4
33
12
FC Emmen
26
9
5
12
32-45
-13
32
13
VVV-Venlo
26
8
4
14
24-51
-27
28
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.