Opgeleefde Messi zorgt voor opluchting in Argentinië

Argentinië haalde opgelucht adem na de ruime zege op Costa Rica (3-0). Mede dankzij de inbreng van de 'fantastische' Lionel Messi is de ploeg van bondscoach Sergio Batista nog in de race voor de Copa América.

Na twee gelijke spelen was een overwinning noodzakelijk om niet al in de eerste ronde te sneuvelen. Argentinië voldeed aan die opdracht. Na een moeizame start met veel gemiste kansen brak Sergio Agüero op slag van rust de ban. In de tweede helft maakten de Atlético Madrid-spits en Angel di María een einde aan de onzekerheid.

Maar nog meer dan de doelpuntenmakers was Messi de man van de wedstrijd. De aanvaller van Barcelona kreeg de nodige kritiek na de eerste twee duels, maar speelde die frustratie tegen Costa Rica van zich af. Twee assists waren het tastbare bewijs.

'Hij speelde fantastisch', zei Batista na afloop. 'We hebben voor het duel veel gesproken over de emotionele en individuele staat van deze ploeg. We moesten ons vertrouwen terugwinnen. Lionel weet hoe hij met deze situaties moet omgaan, hij heeft een fantastisch karakter.'

In de kwartfinales krijgt Argentinië te maken met de nummer twee van Groep C. Woensdag weet Batista of Chili, Peru of Uruguay de volgende tegenstander wordt. Foto: VI Images