Opgeleefde Dogan is helemaal los in Oss

Reacties

TOP Oss-trainer Klaas Wels prijst doorgaans niet zo snel een individuele speler van zijn ploeg. Dat hij na de 2-0 zege van de Ossenaren op Almere City FC een uitzondering maakte voor Huseyin Dogan is veelzeggend. De aanvaller maakte zijn elfde en twaalfde goal van het seizoen en bezorgde Oss de overwinning en een bijbehorende vierde plek in de rangschikking. Dogan en Oss verrassen vriend en vijand.

Opgeleefde Dogan is helemaal los in Oss

Wels noemde Dogan klaar voor de Eredivisie. Een terechte conclusie, zo zal iedereen vinden die de voormalige speler van Sparta Rotterdam dit seizoen aan het werk heeft gezien. Hij blaakt van het zelfvertrouwen, is doelgericht als nooit tevoren, schuwt niet mee te verdedigen en is duidelijk op zijn plek in het goed georganiseerde elftal. Dogan is on fire, lijkt helemaal los in Oss. Wie stopt hem dit seizoen en waar speelt hij volgend seizoen?

Dogan is een belangrijke pion in de formatie van trainer Wels. Hij is een van de twee aanvallers in het beproefde 5-3-2-systeem waarmee Oss tegenstanders frustreert. Oss legt de basis voor de zeges in de defensie, de backs stomen op waar mogelijk en juist dat biedt perspectief voor Dogan. Verdedigers van de tegenstander worden regelmatig gedwongen een keuze te maken. Zijn gevoel voor de ruimte en de positie helpt Dogan om vaak op de juiste plek te staan. Dat gekoppeld aan zijn krachtige uithaal maakt hem tot een te vrezen schutter.

Dogan wil naar de Eredivisie. Daar speelde hij nog nooit, maar als jonge Spartaan was dat zijn doel. Door blessures redde hij het niet op Het Kasteel. Eenmaal fit draaide Sparta in de Jupiler League prima en kwam Dogan er nauwelijks nog aan te pas. De supporters zagen hem af en toe nog wel en als hij zich achter een vrije trap nestelde lette iedereen goed op. De specialiteit van Dogan was bekend in Rotterdam en omstreken.

Dogan kende een moeilijke tijd, maar krabbelde op. Met de juiste mensen om hem heen werkte hij hard aan zijn terugkeer. Hij moest en zou alsnog doorbreken. Vorig seizoen bij Oss dook hij nog op verschillende posities op. Nu is hij belangrijk en maakt hij het in hem uitgesproken vertrouwen dubbel en dwars waar. Een aanwinst voor een Eredivisie-subtopper lijkt hij in deze vorm. Benieuwd of TOP Oss ook na de winterstop nog kan rekenen op de goals van Dogan.

Het is duidelijk dat Huseyin Dogan in topvorm verkeert. In zijn laatste vier Keuken Kampioen Divisie-duels kwam de aanvaller tot liefst zes doelpunten. Op 19 oktober stond Dogan voor het laatst droog, tegen FC Den Bosch (0-1 verlies).
Het is duidelijk dat Huseyin Dogan in topvorm verkeert. In zijn laatste vier Keuken Kampioen Divisie-duels kwam de aanvaller tot liefst zes doelpunten. Op 19 oktober stond Dogan voor het laatst droog, tegen FC Den Bosch (0-1 verlies).

De topvijf van speeldag 14:

1. Huseyin Dogan (TOP Oss) 8
2. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 8
3. Tom Overtoom (NEC) 8
4. Joeri Schroijen (MVV Maastricht) 7,5
5. Danny Verbeek (FC Den Bosch) 7,5

In het individueel klassement wisselden de TOP Oss-spelers Bryan Smeets en Dogan stuivertje aan de kop van de ranking. Dogan is de man in vorm en leidt nu de ranking. Istvan Bakx van Go Ahead Eagles kreeg op plek drie gezelschap van FC Eindhoven-architect Branco van den Boomen.

Algemeen klassement:

1. Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,85
2. Bryan Smeets (TOP Oss) 6,81
3. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,71
4. Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,71
5. Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,61
6. Jaroslav Navrátil (Go Ahead Eagles) 6,57
7. Perr Schuurs (Jong Ajax) 6,56
8. Javier Espinosa (FC Twente) 6,55
9. Deroy Duarte (Sparta Rotterdam) 6,54
10. Ramon Pascal Lundqvist (Jong PSV) 6,54

Ervaren krachten domineren Elftal van de Week

Opvallend in het elftal van speelronde 14 is dat de ervaren spelers zich tot de besten mogen rekenen. Jong talent is er in overvloed, maar spelers met jaren en duels op de teller zijn goud waard voor de Keuken Kampioen Divisie-clubs.

Achterin verdienden de NEC'ers Rens van Eijden en Leroy Labylle een plekje in het Elftal van de Week. Van Eijden hield Sparta-topscorer Lars Veldwijk van het scoren af en Labylle maakte een prima indruk in een iets aanvallendere rol dan anders. Jeroen Veldmate won met Go Ahead Eagles met 0-1 bij Twente en hield met zijn collega's de nul in Enschede. De jonge AZ-huurling in Oss-dienst, Nick Olij, is de doelman van de week.

Ook op het middenveld komen we bekende namen tegen. Geroutineerde spelers als Branco van den Boomen, Danny Holla, Danny Verbeek, Tom Overtoom en Joeri Schroijen hebben hun sporen in het vaderlandse profvoetbal door de jaren heen al verdiend. Ze zijn nog altijd van grote waarde voor hun clubs. Met hun slimme passjes, nuttige ingrepen en in de coaching naar de jonkies om hen heen.

Voorin vinden we de toekomstige Eredivisie-spelers. Dogan maakt bij TOP Oss grote indruk dit seizoen in een rol als aanvaller. Maximiliano Romero heeft lang de tijd nodig gehad om te wennen aan Nederland en PSV, maar de Zuid-Amerikaanse aanvaller begint nu langzaam op stoom te raken. Met zijn twee goals kende hij een goed optreden tegen Jong AZ en nadert hij wellicht een invalbeurt in PSV 1.

Bekijk hier alle beoordelingen van de speelronde in de Keuken Kampioen Divisie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.