Opgeleefde Boilesen ligt samen met Fischer op WK-koers

Reacties

Nicolai Boilesen staat voor zijn rentree bij de nationale ploeg van Denemarken. De ex-Ajacied is samen met FC Kopenhagen-collega Viktor Fischer opgenomen in de Deense selectie voor de komende interlands.

Opgeleefde Boilesen ligt samen met Fischer op WK-koers

De inmiddels 26-jarige linksback speelde in maart 2015 zijn laatste interland. Boilesen stond toen nog onder contract bij Ajax en keerde ruim een jaar later terug naar eigen land om voor Kopenhagen te gaan spelen. Bij de huidige nummer vier van de Deense Superliga is Boilesen nu een onbetwiste basisspeler.

Op de clubsite reageert Boilesen op de uitnodiging van bondscoach Age Hareide. 'Natuurlijk ben ik erg blij en trots dat ik er weer bijzit. Het is nu aan mij te bewijzen dat ik in de toekomst ook een plaats verdien. Nadat ik was teruggekeerd naar Kopenhagen moest ik mezelf weer helemaal opbouwen, stap voor stap. Nu speel ik weer veel en dit is een mooie beloning.'

Denemarken oefent in de komende interlandperiode tegen Panama en Chili ter voorbereiding op het WK. In Rusland moet het land het in Groep C opnemen tegen Frankrijk, Peru en het Australië van Bert van Marwijk.

Fischer
Voor Fischer is de oproep ook een mooie opsteker. Hij was het voorbije jaar allesbehalve een zekerheidje bij de Deense nationale ploeg. De voormalige aanvaller van Ajax verruilde eind januari FSV Mainz 05 voor FC Kopenhagen en staat nu op drie goals en drie assists na zes wedstrijden in Deense competitie.

Bekijk hieronder de Deense selectie, met Lasse Schöne en Nicolai Jørgensen en zonder de geblesseerde Kasper Dolberg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.