Opgeleefd AC Milan geeft jubileumwedstrijd Ibrahimovic glans

AC Milan heeft een volgende belangrijke stap gezet op weg naar Europees voetbal. Mede dankzij de inbreng van een onverwachte goalgetter werd tegen Parma knap een achterstand omgebogen.

AC Milan
AC Milan
3 - 1
Parma
Parma

Met Milan gaat het uitstekend sinds de coronabreak. In de zes competitieduels na de coronabreak werd niet één keer verloren en door het verslaan van onder andere Lazio en Juventus lag de ploeg van Stefano Pioli op koers voor het grijpen van een Europa League-ticket. Doordat Napoli de beker heeft gewonnen, geeft de zevende plaats in de Serie A namelijk ook zeer waarschijnlijk recht op deelname aan Europees voetbal.

Tegen Parma had Milan het in de eerste helft moeilijk. De bezoekers kwamen vlak voor rust zelfs op voorsprong via Jasmin Kurtic, die Gianluigi Donnarumma klopte met een schot in de korte hoek. Milan stelde vroeg in de tweede helft orde op zaken en dat gebeurde via man in vorm Franck Kessié. De 23-jarige Ivoriaan staat niet bepaald bekend als doelpuntenmachine, maar maakte tegen Parma al zijn derde goal in acht dagen. De middenvelder knalde de bal vanaf 25 meter hoog via de binnenkant van de paal binnen: 1-1.

Milan denderde met Zlatan Ibrahimovic in de punt van de aanval door en kwam op voorsprong door een rake kopbal van Alessio Romagnoli. Met een laag en hard schot bepaalde Hakan Çalhanoglu de eindstand op 3-1. De Rossoneri zetten zo een volgende stap richting een terugkeer in de Europese toernooien na de schorsing van dit jaar vanwege het overtreden van Financial Fair Play-regels. Ibrahimovic probeerde zijn jubileumwedstrijd nog wel extra kleur te geven met een doelpunt, maar de doelpogingen waren zonder succes. De 38-jarige Zweed blijft op 62 goals staan na honderd duels.

Bologna
Bologna
1 - 1
Napoli
Napoli

Napoli beleefde een beroerde avond in Bologna. Met clubtopscorer Dries Mertens in eerste instantie op de bank en Hirving Lozano en Arek Milik in de basis kwam de uitploeg nog wel vroeg op voorsprong. Kostas Manolas kopte raak op aangeven van Matteo Politano. Het niveau daalde daarna en Napoli creëerde in de tweede helft nog amper een kans. Met Mitchell Dijks als invaller groeide Bologna in de wedstrijd. Een goal van Rodrigo Palacio werd na ingrijpen van de VAR nog afgekeurd wegens buitenspel, maar de gelijkmaker viel in de tachtigste minuut alsnog. Bij een snelle uitbraak plaatste Musa Barrow de bal laag in de linkerhoek: 1-1. Stefano Denswil viel in de slotfase nog in bij de nummer tien van de Serie A, terwijl Jerdy Schouten door een blessure moest toekijken.