RB Leipzig heeft zaterdag met Xavi Simons in de basis afgerekend met 1. FC Heidenheim. Loïs Openda was weer eens trefzeker voor de huidige nummer vier in Bundesliga. Wout Weghorst vond het net voor 1899 Hoffenheim, maar zijn goal leverde geen positief resultaat op tegen Borussia Mönchengladbach.

RB Leipzig
2 - 1
Heidenheim
Heidenheim

RB Leipzig hoopte na twee nederlagen op rij (tegen VfL Wolfsburg en Manchester City) in de eigen Red Bull Arena op een driepunter tegen Heidenheim. Bij de thuisploeg begon Simons 'gewoon' in de basis, nadat hij eerder deze week geblesseerd uitviel in de spectaculaire Champions League-wedstrijd tegen Manchester City. De schouderblessure van de Oranje-international bleek mee te vallen.

Net als in Manchester deed Openda weer van zich spreken. De voormalig Vitesse-spits opende na een klein half uur de score vanaf de strafschopstip nadat hij zelf onderuit was gehaald door Heidenheim-middenvelder Norman Theuerkauf. Voor Openda was het zijn tiende Bundesliga-doelpunt van dit seizoen. Nadat Yussuf Poulsen vlak voor rust de 2-0 binnentikte na een voorzet van David Raum leek er geen vuiltje aan de lucht voor Leipzig, maar Heidenheim kwam nog voor de rust terug in de wedstrijd. Benedikt Gimber schoot de bal van dichtbij binnen na een hoekschop.

Leipzig hield Heidenheim in de tweede helft van zich af en was via Openda nog dicht bij een derde goal, maar de Belg schoot in de slotfase tegen de paal. Kort daarvoor werd Simons naar de kant gehaald door trainer Marco Rose. Leipzig komt door de overwinnning op een punt van nummer drie VfB Stuttgart en kan zich gaan opmaken voor de krachtmeting van volgende week tegen Borussia Dortmund (nu vijfde).

Borussia Mönchengladbach
2 - 1
1899 Hoffenheim

Weghorst ging met Hoffenheim op bezoek bij Mönchengladbach en de bezoekers hadden voor rust het betere van het spel in Borussia Park. Weghorst kon zich in de eerste helft nog niet onderscheiden, maar was na ruim een uur wel trefzeker. De Oranje-international kopte via keeper Moritz Nicolas de 1-1 binnen. Voor Weghorst was het zijn vierde doelpunt van het seizoen voor Hoffenheim.

Drie minuten voor de treffer van de Nederlander bracht Alassane Plea Mönchengladbach aan de leiding met een benutte strafschop. Tien minuten voor tijd zorgde Nathan Ngoumou ervoor dat de treffer van Weghorst aan waarde verloor voor Hoffenheim. De Fransman tikte op aangeven van Luca Netz de 2-1 binnen. Hoffenheim en Weghorst moeten na de nederlaag voorlopig genoegen nemen met plaats zes.

VfL Bochum
VfL Bochum
3 - 1
VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg was vorige week nog te sterk voor RB Leipzig, maar had het zaterdag moeilijk tegen VfL Bochum. De formatie van voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch kwam na negentien minuten op 1-0 door een uithaal van Patrick Osterhage in het strafschopgebied. De Braziliaan Bernardo kopte vlak voor de rust de 2-0 binnen uit een corner, maar Wolfsburg kwam via Mattias Svanberg in de extra tijd van de eerste helft terug tot 2-1.

Wolfsburg ging na de pauze op zoek naar de gelijkmaker, maar incasseerde uiteindelijk kort voor tijd een derde goal. Invaller Christopher Antwi-Adjei schoot Bochum naar een 3-1 zege. De ploeg van Letsch en voormalig Vitesse-spelers Matús Bero (basis) en Maximilian Wittek (invaller) komt door de overwinning op de twaalfde plaats in de Bundesliga.